<

На Волині продовжує зростати кількість хворих на кір

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:31 | 22.01.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З початку року на Волині зареєстровано 423 випадки кору, зростання кількості хворих  розцінюють як високе і перевищує середньодержавний рівень.

Хворих немає тільки  у Шацькому та Старовижівському районах, – повідомляють у обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Загалом фіксують тенденцію до збільшення числа випадків хвороби. Якщо раніше приріст захворюваності становив від 10 до 30 % щотижнево, то за останній тиждень кількість хворих на кір подвоїлась. Щоденно фіксується від 20 до 40 нових хворих кором.

Збільшується  кількість захворюваності серед дорослого населення – до 45% від загальної кількості хворих. 

Серед дітей найбільше хворіють у віці 5 – 9 років, котрі вчасно не отримали другу дозу КПК.

Захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом в області також має тенденцію до збільшення кількості випадків.

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 78 тис. волинян, що дещо вище минулорічного рівня, перехворіло 7,6 % населення. За даними закладів охорони здоров’я за останній тиждень кількість хворих ГРВІ та грипом зросла на 20% в порівнянні з попереднім і становить 5951 особа проти 4941 минулого тижня. Захворюваність нижче епідемічного порогу на 10%.

За останній тиждень в області збільшилась кількість захворювань серед дитячого населення, 61% серед котрих – школярі.

Кількість госпіталізованих з ускладненим перебігом хвороби збільшилась на 17%  в порівнянні з минулим тижнем і становить 165 осіб, із них 54 % — діти.

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2). Крім того, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця