<

На Волині подешевшали овочі: як змінились ціни на інші продукти

05:26 | 1.05.2023 / Новини / /
Перегляди
306
/ Коментарі відсутні

На споживчих ринках Волині спостерігається зниження вартості орієнтовно на 20-25 % на окремі овочі, на які перед Великоднем ціна раніше підвищувалась.

Про це розповів заступник начальника управління департаменту економіки ОВА Андрій Ткачук, інформує Суспільне.

З його слів, ціна моркви та буряків, які входять до борщового набору, є стабільною. Не змінилася й вартість картоплі, кілограм якої вартує від шести до восьми гривень.

У травні, говорить Андрій Ткачук, волинянам не варто очікувати суттєвого зниження цін на продукти.

Перед Великоднем, зазначив заступник начальника управління департаменту економіки, подешевшали на 10 % курячі яйця. Зараз, каже посадовець, ціна може повернутися до попередньої.

«На яєчну продукцію так само, думаю, залишаться ціни на достатньо високому рівні. Тому що частина птахофабрик – знищена. Частину продукції і, першою чергою, корми приходиться отримувати з-за кордону, відповідно валютні витрати і валютні ризики», – додав Андрій Ткачук.

«Придбати овочі по собівартості можна у фермерів на сільськогосподарських ярмарках», – радить начальник управління агропромислового розвитку ОВА Юрій Юрченко. Каже: на ярмарках ціни на овочі на 25-30 % нижчі, ніж у магазинах.

«Область загалом виробляє понад 260 тисяч тонн овочів за рік. Річна раціональна норма споживання – це орієнтовно 160 тисяч. Тобто, наша область повністю себе забезпечує в овочевій групі», – каже посадовець.

Що думають покупці та продавці щодо коливання цін на фрукти, овочі, яйця та іншу продукцію впродовж квітня, дивіться у сюжеті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця