<

На Волині лікування гіпертонії може стати дешевшим

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:35 | 14.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
2600

На Волині продовжують реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб із гіпертонічною хворобою.

Про це йшлося у вівторок, 14 жовтня, під час наради-семінару в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Головний спеціаліст із терапії управління охорони Волинської ОДА Микола Берник розповів, що Волинській області на 2014 рік виділили 2,9 мільйона гривень. За субвенціями область отримала 1,6 мільйона. 99,9 % цих коштів вже освоєно.

В області є 254,5 тисячі хворих на гіпертонію. Із них 136,3 тисячі міського населення та 118,2 тисячі сільського. Загалом до пілотного проекту залучили 35,1 тисячі осіб. Із ними працюють 156 аптечних закладів. Оскільки повністю забезпечити хворих гіпотензивними препаратами немає можливості, то вирішили передовсім забезпечувати тих, у кого вперше виявили гіпертонію і тих, хто має ускладнену артеріальну гіпертензію.

Наразі виписали 44,4 тисячі рецептів, із яких 37,1 тисячі вже відшкодували. Варто зауважити, що в середньому за один рецепт відшкодовано 48 гривень. Тому одне з завдань – замінити групу дороговартісних препаратів на дешевші аналоги або комбіновані препарати. «Наше завдання – забезпечити пацієнта рецептом, за яким він зможе отримати гіпотензивний препарат», – наголосив Микола Берник.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця