<

На Волині активісти знову блокують кремлівські «фури»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:36 | 28.02.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Усупереч вимогам громадськості, чинний уряд Арсенія Яценюка вступив у переговори з московською владою та виторгував не лише право українським вантажівкам їхати транзитом через Росію, але й зобов’язався забезпечити рух кремлівських TIRів у країни ЄС, – пише Волинська газета.

Натомість люди не хочуть миритися з фактом капітуляції перед агресором у вигляді безперешкодного руху російських вантажівок вітчизняними автошляхами. Тому акції протесту, які було стихли, знову поновилися.

Як повідомили «Українській правді» 27 лютого у Міністерстві інфраструктури, протести тривають біля волинського с. Доманове у Ратнівському р-ні на пункті пропуску з «Макранами» на кордоні з Республікою Білорусь і на кільцевій дороги міста Стрий, що на Львівщині.

«В обох точках акції носять мирний характер у рамках чинного законодавства і не блокують рух транспортних засобів, оскільки такі дії можуть розцінюватися як кримінальні правопорушення. Ця інформація підтверджується повідомленнями Нацполіції та СБУ, що виїжджали на місце», – заявили в МІУ.

При цьому у відомстві закликали перевізників, які зупинили свої транспортні засоби, остерігаючись блокади, продовжувати рух:

«Це можна зробити, змінивши маршрут для об’їзду вказаних точок, або замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Нацполіції на пунктах пропуску держкордону. Для цього при перетині пункту пропуску потрібно звернутись до митників чи прикордонників, які надають інформацію та допомагають замовити супровід Нацполіції України. Позиція держави залишається незмінною: Україна продовжує виконувати свої зобов’язання по забезпеченню безперешкодного транзиту».

Разом з тим, за відсутності активістів вісім вантажівок з номерами РФ ввійшли на територію України через пропуск Доманове.

Як з`ясувалось згодом – водії білоруси. Про це на своїй сторніці в ФБ писав журналіст, громадский активіст Богдан Пташник.




коментарів: 6
  1. в Україні панує анархія-а потім обурюємося чого такі бідні. Бо дурні! “Громадськи активісти” доведуть вартість бакса до 100грн. найближчим часом!

  2. До hamer. Ви то тільки вмієте з дивану давати оцінки ,я то розумію. А хлопці роблять реальні речі ,Польща не дозволяє проїзду російських вантажів своєю територією ,хоча і не воєю із рашкою ,то добре хоч ВО Свобода блокує проїзд вантажів територією України .

  3. До hamer. Ви то тільки вмієте з дивану давати оцінки ,я то розумію. А хлопці роблять реальні речі ,Польща не дозволяє проїзду російських вантажів своєю територією ,хоча і не воєю із рашкою ,то добре хоч ВО Свобода блокує проїзд вантажів територією України .

  4. Польща блокує бо не зійшлися по квотам і ціні за транзит.Як тільки договоряться буде транзит через Польщу.А нам мабуть треба перекрити тразит газу(він також з росії),а разом перекрити залізничний рух?Чи це чимось відрізняється від автомобільного?Ціна питання понад 115 млрд.гривень.Чи вони нам не потрібні?Якщо ми такі правильні-маємо буди послідовними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця