<

На Турійщині священник судиться з батьком загиблої медикині Олени Созонюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:22 | 1.11.2022 / Новини /
Перегляди
2444
/ коментарі 3

У селі Обенижі на Турійщині священник УПЦ МП Святослав Чижук судиться з батьком загиблої на війні медикині Олени Созонюк.

Про це повідомила сестра загиблої Ольга Созонюк у фейсбук.

Раніше громада Хресто-Воздвиженського храму села Обенижі проголосувала за перехід з УПЦ МП до ПЦУ. Однак, спокійно здійснити перехід не давав колишній настоятель храму отець Святослав Чижук.

Нині священник вимагає від батька загиблої медикині гроші, кажучи, що через нього він втратив церкву. 

Наразі тривають судові засідання, де розглядають справу про побиття священника. Наступне заплановане на третє листопада. 

«Відкрито говорить, щоб ми виплатили йому гроші, бо він через мого батька втратив церкву. Він має травму психологічну через нього, бо як би то з його слів він його побив, але не побоїв не синяків нема. Він сказав що ми ж отримали гроші за мою сестру Созонюк Олену, яка загинула на війні 3 вересня то можемо заплатити. Тепер він судиться з моїм батьком, бо він його спровокував словами, цитую: «ти ж за доньку отримав гроші можеш мені і виплатити, я ж не боюся нікого і нічого навіть Бога!», – пише Ольга.

За словами сестри Олени, це не перший конфлікт сім’ї зі священником УПЦ МП Святославом Чижуком.

«Коли Олена була жива і приїхала в село останній раз він до неї сказав «Ти ще жива?!». Вона особисто мені казала це при житті! Скажіть люди яким треба бути, щоб таке сказати?!! Ким???? Він в червні місяці цей Чижук, вдарив по голові моєї сестри побратима після контузії, і кричав я рускій поп вдарь мене, я ж за рускій мір», – пригадала Ольга.

«Моя сестра загинула за Україну, де в Україні з її членів сім’ї рускій поп хоче нажитися грошима. У неї дитина сирота лишилася! Він, цей Чижук, жив 20 років у нас в селі він прекрасно знає, що мій батько після війни в Афганістані. Він не стримує себе в емоціях і таке робить. Як людина яка таке робить може називати себе далі священиком! Як люди в моєму селі 10-15 осіб далі можуть до нього ходити, копати йому картоплю і прославляти руского попа! Коли в Україні війна!», – додає жінка.

Також вона зазначає, що при зміні церкви на українську священник УПЦ МП відкрито заявляв: «Виженете мене, на ваші хати бомби полетять», а одна з його прихожанок сказала: «Як прийдуть чечени моїй мамі першій відріжуть голову, бо її дочка в лавах армії».




коментарів: 3
  1. Сволота, а не священник, цей чижук! Гнати треба московських попів з України!

  2. Релігійні фанати ,скільки ви ще будете терпіти цих путінських сатаністів ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер