<

На територіях міст Волині закінчились вільні земельні ділянки для сімей учасників АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:58 | 13.08.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Начальник головного управління Держземагентства у Волинській області Василь Василенко розповів, що найважливішим завданням для управління є надання земельних ділянок учасникам АТО.

Про це він розповів під час засідання розширеної колегії головного управління Держгеокадастру в області, – пише Під прицілом.

За його словами станом на 1 липня 2015 року, від учасників АТО та членів сімей загиблих військових, надійшло 4548 заяв, з яких 778 заяв поступило до Головного управління Держземагенства. Прийнято 2264 рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою на загальну площу 880,2 га., з них 752 накази головного управління на площу 623,2 Га.

Найбільше дозволів надано головним управлінням Держземагенства – 752, в Луцькому районі – 373, в Турійському – 170, у Володимир-Волинському – 175 та у місті Ковель – 124.

Учасникам АТО та родинам загиблих військовослужбовців на Волині вже передано у власність 945 ділянок, що становить лише 41,7% від прийнятих рішень про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою.

Василь Василенко відмітив недостатню роботу з учасниками АТО та розробниками документації землеустрою відділами держземагентства у Ківерцівському та Турійському районах.

«Наприклад у Борохівській сільській раді Ківерцівського району з 116 наказів розроблено всього лише 72 проекти землеустрою, по селищу Турійськ – з 59 замовлено лише 31, по селищу Луків з 46 – 0. Невже, шановні колеги так важко знайти проектну організацію, яка зробить цю роботу?» – зауважив Василь Василенко.

В основному, причина відмови (1180 заяв) волинянам у наданні земельних ділянок полягає у відсутності вільних земельних ділянок. Вільна земля закінчилась у м. Луцьк та інших містах обласного значення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця