<

На свята черг не було: який пасажиропотік на пунктах пропуску «Устилуг» та «Ягодин»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:43 | 9.01.2023 / Новини / , , /
Перегляди
146
/ Коментарі відсутні

Щодоби через пункти пропуску на українсько-польському кордоні «Устилуг» та «Ягодин» в середньому на в’їзд і виїзд із території України прикордонники оформляють близько восьми тисяч осіб.

Ситуація на українсько-польському кордоні напередодні 7-го січня була спокійною: кількість людей у пунктах пропуску була в рази меншою, ніж торік, йдеться в сюжеті Андрія Гнатюка, пишуть Волинські новини.

За словами прикордонників, великого навантаження на пункти пропуску не було, а тимчасові черги виникали, якщо водночас з’їжджалися кілька десятків автомобілів.

На Волині легковики можуть проїхати тільки через ПП “Устилуг”.

Тут, на виїзд із України, одна смуга – з легкових автомобілів, друга – з мікроавтобусів і невеликих вантажівок. Майже немає великогабаритних вантажівок. Кількість легковиків – 50-80. За кордон поверталися волонтери або українці їхали до своїх родичів.

“Я їду по “Шляху”. Заробляю цим для України гроші. Перевожу німців, нідерландців”, – говорить Артур Васильєв.

Міндаугас Гаспаруніс із травня в Україні був уже 25 разів. Він приїжджає через тиждень-два, аби доставити гуманітарну та військову допомогу.

“У мене сестра там. Ми їдемо до неї. Вона вагітна. Відвідаємо й повернемося назад. Тут нікого немає: всі виїхали”, – зазначає Дмитро Поляк.

Ситуація на в’їзд в Україну ще простіша, хоч, здається, міст через Західний Буг заповнений автомобілями, довго чекати на оформлення ні водіям, ні пасажирам не доводилося.

“На польській стороні черг немає. Переді мною було 15 машин, а позаду мене – нікого. Я виїхала з початку війни і час від часу навідуюся до родичів. Батьки та брат залишилися тут. Зараз свято Різдва Христового, тому немає іншого варіанту як повертатися додому. Думаю, їду на кілька місяців. Усе буде залежати від ситуації”, – каже Марія Денисюк.

Дмитро Геращенко додає, що на перетин кордону не потрібно довго очікувати. У нього у Варшаві сім’я. Він же як багатодітний батько має можливість виїжджати з України. Використовує це, як запевняє, аби допомагати країні.

Із гуманітарною місією в Україну їхали німецькі волонтери. Частину вантажу (продукти, одяг, речі для дітей) доставляли в Устилуг, а частину – завозили до Львова, розповідає Наталія Аврамчук.

Великого скупчення автомобілів цього року немає. Черги можуть виникати ситуативно або через перебої з електропостачанням.

“Щодоби через пункти пропуску “Ягодин” та «Устилуг» в середньому оформляємо на в’їзд і виїзд із території України близько восьми тисяч осіб. Нині періодично виникають черги з легкових автомобілів на виїзд із території України перед пунктом пропуску “Устилуг”. Наразі це єдиний пункт пропуску в межах області, де здійснюється пропуск легковиків через українсько-польський кордон, тому просимо громадян враховувати це», – інформує речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Аби уникати черг, прикордонники радять дізнаватися інформацію на офіційних сторінках Держприкордонслужби й обирати менш завантажені пункти пропуску.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця