<

На Сумщині померла жінка: експрес-тест показав COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:04 | 25.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В Україні зафіксована ще одна смерть з підозрою на коронавірус. У Сумській області до 25-го березня не було зафіксовано інфікування, стало відомо про інфікування після обіду.

Про це повідомили у телеграм-каналі Коронавірус Україна.

“У Сумській області померла від коронавірусу 76-річна жінка.

Вона проживала в селі Козацьке Конотопського району. Жінка перебувала в реанімації і була підключена до апарату штучної вентиляції легенів”, – йдеться в повідомленні.

Також про це інформував і міський голова Конотопа Артем Семеніхін на своїй сторінці у фейсбуці.

На уточнююче запитання журналістів УНІАН, яким чином у жінки було діагностовано коронавірус, мер зазначив, що наявність в її організмі COVID-19 двічі показали експрес-тести.

«Жінці було зроблено два тести на наявність коронавірусу. Обидва показали позитивний результат. Тому було взято ще додаткові аналізи, які відправлені в лабораторію до міста Суми», – уточнив Семеніхін.

До слова, за повідомленням Сумської ОДА, це перший випадок інфікування коронавірусом в Сумській області.

“Визначені всі контактні особи, які знаходяться на самоізоляції під медико-санітарним наглядом”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Дмитра Кравцова, наразі у Сумській області коронавірусну інфекцію підозрюють у 16 людей.

«У Сумській області з підозрою на коронавірусну інфекцію є 16 осіб. Із них 7 перебувають у лікувально-профілактичних закладах області: 4 – в Сумській обласній інфекційній лікарні, одна дитина – в міській дитячій лікарні Сум, по одному пацієнту – в Буринській та Охтирській ЦРЛ. 9 осіб – на самоізоляції», – доповів посадовець під час сесії Сумської обласної ради.

За його даними, стан усіх 16-ти осіб – задовільний, всі вони перебувають під постійним наглядом. Також Кравцов наголосив, що за весь час на Сумщині у 8 осіб діагноз коронавірусної інфекції не підтвердився.

«За останню добу двоє людей були виписані: один дорослий і одна дитина», – зазначив посадовець.

СОДА повідомляють про підозру у жителя Конотопського району.

“Крім того, повідомляємо, що про остаточний діагноз у жителя Конотопського району, експрес-тест на COVID-19,  якого дав позитивний результат, говорити поки зарано. Наголошуємо, що це – результат експрес-тесту, який є попереднім. У даному випадку можна говорити про підозру на коронавірус.

Медиками взяті повторні аналізи від зазначеної особи, які направлені до Сумського обласного лабораторного центру. У разі отримання позитивного результату у Сумах аналізи будуть спрямовані до Києва для остаточного підтвердження діагнозу COVID-19″, – інформує відомство.

Раніше БУГ повідомляв, через надзвичайну ситуацію у Волинській області облаштують блокпости.

Нагадаємо, в Україні вже 145 заражень коронавірусом, з них 2 на Волині.

https://bug.org.ua/news/145-vypadkiv-koronavirusu-zafiksuvaly-pid-kinets-dnia-25-ho-bereznia-odyn-novyy-vypadok-na-volyni-411098/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер