<

На Сході від обстрілу російсько-окупаційними військами загинув український солдат

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 26.06.2021 / Новини / /
Перегляди
492
/ Коментарі відсутні

На Донбасі при обстрілі в районі населеного пункту Піски в ніч на 26-те червня загинув старший солдат, старший водій мотопіхотної роти Андрій Гонар.

Про це повідомили в 58-й окремій мотопіхотної бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського, пише Апостроф.

Військовий загинув від осколкового поранення, перебуваючи на одній з передових позицій.

Родом загиблий з Кривого Рогу. Служив в бригаді з червня 2019 року. Народився 14 серпня 1969 року.

Протягом минулої доби, 25 червня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС, передає Укрінформ.

«В районі Водяного, що на Приазов’ї, ворог тричі обстрілював позиції Об’єднаних сил з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Неподалік Золотого-4 російські найманці вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, а біля Авдіївки – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У бік Гранітного російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли з мінометів 120-го калібру. Неподалік Пісків ворог тричі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових, ручних протитанкових і підствольних гранатометів. Біля Майорська збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

Станом на 7-му годину ранку, 26 червня зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Поблизу населеного пункту Піски противник двічі вів вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

Унаслідок обстрілу один український військовий отримав осколкове поранення несумісне з життям.

«На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців Українська сторона СЦКК повідомила представників СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм. Українські військові продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил», –  наголошують у штабі ООС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця