<

На Одещині підпалили авто митника і сканер за мільйони доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:00 | 26.10.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

25-го жовтня у місті Чорноморськ Одеської області підпалили автомобіль митника від чого зайнявся, єдиний в Одеській області, рентгенівський сканер вантажних автомобілів вартістю у мільйони доларів США.

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеської Нацполіції, – додає Укрінформ.

“До Чорноморського відділу поліції надійшло повідомлення про займання транспортного засобу, припаркованого на території підприємства. На місці працює слідчо-оперативна група”, – йдеться в повідомленні.

Наразі встановлюються детальні обставини події.

У суботу кореспонденту Укрінформу в поліції не змогли надати жодних відомостей про правову кваліфікацію події.

Між тим, журналіст Юрій Бутусов повідомив у фейсбук, що “у Чорноморську бандити спалили машину митника і єдиний рентгенівський сканер для огляду вантажів на Одеській митниці”.

За його даними із джерел в СБУ, у скоєнні злочину “підозрюється великий контрабандист”.

Бутусов також оприлюднив відеозапис камери спостереження, вилученої правоохоронцями: у п’ятницю о 15.57 невідомий чоловік забіг на відкриту парковку до будівлі митного поста “Чорноморський” в місті Чорноморськ на вулиці Промислова, 7, облив пальним і миттєво підпалив автомобіль SUBARU Tribeca.

Полум’я перекинулося з палаючого автомобіля на сусідній автофургон. А це виявився “автофургон, в якому знаходився Rapiscan – єдиний працюючий рентгенівський сканер перевірки вантажів Одеської митниці! Жахлива випадковість, прямо в стилі оповідань Бабеля. Пожежники приїхали швидко, але сканер все одно згорів!”

Вартість мобільного сканера – мільйони доларів. В Україні такі системи поки велика рідкість, додав Бутусов.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця