<

На міжнародних змаганнях представника Волинської митниці визнали найкращим у пошуку тютюнових виробів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:19 | 25.05.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

10–12 травня у Тернополі відбулися ІІІ Міжнародні змагання кінологічних команд з пошуку наркотичних засобів, зброї, набоїв та тютюнових виробів. У змаганнях взяли участь представники України, Азербайджану, Польщі, Молдови, Грузії, Білорусі, Німеччини, Болгарії, Чехії, Словаччини і Туреччини. Від України свої кінологічні команди представила поліція, прикордонна і фіскальна служби, а також служба авіабезпеки аеропорту «Бориспіль». Загалом у змаганнях взяли участь 29 кінологічних команд. 

Ціль змагань – удосконалити професійну майстерність посадових осіб кінологічних структур, визначити кращі кінологічні команди, закріпити у фахівців-кінологів уміння і навички ефективного застосування службових собак для своєчасного виявлення і припинення фактів контрабанди наркотичних засобів, психотропних речовин, зброї, набоїв, а також інших товарів, що незаконно переміщуються через митний кордон. Учасники відзначили, що для них це не просто змагання, а й нагода обмінятися досвідом, – повідомляють у прес-службі Волинської митниці ДФС

У рамках змагань небезпечний і протизаконний вантаж кінологи із службовими собаками шукали у транспортних засобах, багажі та в приміщеннях. Перше місце за пошук наркотичних засобів здобула команда республіки Болгарія, а у пошуку тютюнових виробів, зброї та набоїв перемогли українці. Приємно відзначити, що найкращим у пошуку тютюнових виробів на змаганнях визнали представника Волинської митниці ДФС Ганжу Ігоря Миколайовича та його службового собаку Кнута породи бельгійська вівчарка.

«Якісна робота відділу кінологічного забезпечення – важлива складова у процесі протидії митним правопорушенням, – переконаний начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький. – Роботу кінологічної команди з пошуку і виявлення наркотичних засобів чи зброї не можна переоцінити. Контрабанда зброї, наркотиків і тютюну – це зло, з яким ми постійно боремося. А ще це людські життя, які оберігають кінологічні команди, своєчасно виявляючи небезпечні товари».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер