<

На ДП “Львіввугілля” виявлені фінансові порушення на мільйони гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:49 | 5.11.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На ДП “Львіввугілля” виявлено фінансових порушень на 65,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Західного офісу Держаудитслужби, пише “Status Quo – Львів”.

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності державного підприємства “Львіввугілля” та його відокремлених підрозділів. Під час ревізії виявлено фінансових порушень на суму 65,5 млн грн, – повідомляє Кристинопіль.

Зокрема, порушення на 36,8 млн грн допущено в обліку наявної дебіторської заборгованості: понад 36,6 млн грн. дебіторської заборгованості, яку визнав дебітор (ПАТ “Львівська вугільна компанія”), у бухгалтерському обліку підприємства та його підрозділів не відображено взагалі, а понад 108 тис. грн безпідставно списано.

Без проведення встановленої законом процедури закупівлі за державні кошти придбано товарно-матеріальні цінності та пальне вартістю 16,5 млн грн.

Також підприємство на 10,7 млн грн завищило свої витрати під час передачі у комунальну власність об’єктів соціальної сфери (гуртожитків і садочків).

Усупереч цільовому призначенню витрачено 1,3 млн грн., отриманих за бюджетною програмою для погашення простроченої заборгованості із заробітної плати працівникам. Ці кошти сплачено як єдиний соціальний внесок, нарахований на суми допомоги з тимчасової непрацездатності працівників, який мав би фінансуватися не з фонду оплати праці.

Понаднормово списано з обліку вугілля на внутрішньо-технологічні потреби на 156 тис. грн.

За результатами ревізії керівництву підприємства направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень. Матеріали ревізії передано в СБУ у Львівській області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця