<

На “Бандерштаті-2015” презентував свої унікальні роботи молодий майстер Валентин Гончаров

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 7.08.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На “Бандерштаті-2015” багато молодих майстрів мали змогу презентувати свої вироби та продукцію на продаж. Кожен із них талановитий та надзвичайний. Проте, мою увагу привернули яскраві скляні квіти молодого майстра зі Львова, Валентина Гончарова. Він займається технікою, яка має назву “лампворк”. Це єдиний майстер на фестивалі із такими унікальними та незвичайними роботами.

DSC_0957

Трохи детальніше про техніку лампворку повідомляє Вікіпедія: “Це художня обробка скла в полум‘ї паяльника. Робота зі склом в розумінні лампворкера полягає в тому, що в полум’я повітряно-пропанового, кисневого, водневого або плазмового пальника вноситься прут скла певного кольору, і скло сплавляється в намистину або виріб, поверх може додаватися скло різних кольорів. Температура, необхідна для роботи зі склом – 800-1200 гр. Цельсія, залежно від виробника скла.”

DSC_0958
DSC_0960

Отож, сам Валентин трішки розповів про своє захоплення:

“Я займаюсь цим уже два роки. Для лампворкера це досить маленький термін, але я іду лише вперед, і хочу осягнути техніку досконаліше. Вона потребує уважності з боку майстра, якісного обладнання, та, звісно, практики. Один виріб потребує або дві години, або два дні. Це залежить від його розміру та задумки автора.  Дуже подобається, що на “Бандерштаті” дають змогу показати людям свої таланти у різних напрямках.”

DSC_0961




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа
7 Травня, Вівторок