<

МВФ вимагає припинити атаки на НАБУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:17 | 7.12.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міжнародний валютний фонд нагадує Україні, що антикорупційні вимоги залишаються ключовими умовами співпраці.

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, повідомляється на офіційному сайті фонду.

“Глибоко стурбована останніми подіями в Україні, які здатні відмотати назад прогрес, досягнутий раніше в створенні незалежних органів з протидії корупції високого рівня, в тому числі Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури”, – заявила вона.

Глава МВФ наголосила, що боротьба з корупцією залишається ключовою вимогою не тільки західних партнерів, але також українського суспільства.

Крім того, антикорупційні індикатори є ключовими зобов’язаннями уряду України за програмою співпраці з МВФ і є критичними умовами зростання економіки.

“Ми наполегливо закликаємо українську владу і парламент захистити незалежність НАБУ і САП. Ми також настійно закликаємо владу показати швидкий прогрес щодо законодавства, яке повинно запустити роботу незалежного Антикорупційного суду, відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи. Створення суду є істотною умовою для винесення таких рішень в корупційних справах високого рівня, які заслуговували б довіри”, – йдеться в заяві Лагард.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця