<

МВФ обмежить доступ Києва до міжнародних фінансів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 24.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Реструктуризація боргів, одна з умов МВФ, зменшить базу інвесторів для України.

Продовження реструктуризації зовнішніх зобов’язань України в межах умов Міжнародного валютного фонду загрожує складнощами для країни за залучення зовнішнього фінансування в майбутньому. Про це йдеться в листі Комітету кредиторів на заяву глави Фонду Крістін Лагард, – пише Корреспондент.

“Вимоги МВФ до реструктуризації зовнішніх зобов’язань були інтерпретовані Україною як необхідність списання частини основної суми боргу, зниження купона і відстрочки погашення позик. Водночас такий підхід ускладнить повернення України на зовнішній ринок капіталу, підвищить їй вартість запозичення і в цілому посилить залежність країни від фінансування офіційних кредиторів”, – повідомляється в документі.

Кредитори зазначають, що прогнози МВФ припускають повернення країни на ринок капіталу та залучення 7 млрд доларів в 2017-2020 рр.

“Разом з тим списання основної суми боргу, не кажучи вже про суверенний дефолт, скоротить і без того вузьку базу інвесторів, котрі зорієнтовані на Україну, і унеможливить вихід країни на борговий ринок не тільки в 2017 році, але і значно пізніше”, – вважають кредитори.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця