<

Міноборони: Україна ніколи не виробляла ракети Бук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:01 | 8.04.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У відомстві відповіли на сюжет одного з російських телеканалів.

Україна ніколи не виробляла зенітно-ракетний комплекс “Бук”, його серійне виробництво здійснювалося і здійснюється виключно на території Росії, йдеться в заяві прес-служби Міністерства оборони України у зв’язку з виходом відповідного сюжету в ефірі одного з російських телеканалів, – пише Корреспондент

У сюжеті телеканалу НТВ від 5 квітня директор російського музею ППО Юрій Кнутов заявляв, що ЗРК “Бук”, з якого, нібито, був збитий “Боїнг”, вироблений в Україні. Більше того: за його словами, ця модифікація пускової установки “була придумана, випускалася і досі випускається тільки в Україні, в Запоріжжі”.

“У відповідь на заяву російських ЗМІ повідомляємо, що підприємствами оборонно-промислового комплексу України виробництво ЗРК “Бук” любих модифікацій ніколи не здійснювалося. Серійне виробництво засобів комплексу, як бойових, так і технічних, здійснювалося і продовжує здійснюватися виключно на території Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні Міноборони.

У міністерстві наголошують, що серійне виробництво всіх бойових і технічних засобів комплексу “Бук” здійснювалося і продовжує здійснюватися виключно на території Російської Федерації, а саме: на ВАТ “Ульяновський механічний завод”, ВАТ “Машинобудівний завод ім. М. І.Калініна” (Єкатеринбург); ВАТ “Долгопрудненський машинобудівний завод”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер