<

Медведчук працював на ФСБ роками – ГУР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:02 | 24.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
217
/ 1 коментар

Підозрюваний у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації колишній народний депутат від «Опозиційної платформи ‒ За життя» Віктор Медведчук отримував від Кремля великі суми грошей. Також рф вливала кошти в його оточення.

Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв’ю РБК-Україна.

«Він представляє дуже значну цінність для Федеральної служби безпеки, тому що ця людина працювала на них роками. Те, що він працював – це один аспект. А інший аспект – це кошти. На нього йшли кошти. І на ньому, і на його оточенні, під його контролем досить великі суми», – розповів начальник ГУР.

Коментуючи те, що Медведчук зараз з’являється у російських пропагандистських медіа, Буданов сказав: «Вони йдуть усіма можливими інструментами, з різних боків. Вони сподіваються, що десь щось спрацює».

У рф «досить сподівалися» на Медведчука, зі слів Буданова.

«Вони мали кілька варіантів відразу: завести сюди всіх тих, кого ми позбулися, а далі по місцю вже розбиратися. На Медведчука вони досить сподівалися, тому що він був легітимним народним депутатом. На відміну від Януковича, який просто кричить, що він легітимний, Медведчук був легітимним насправді. Сівкович там велику роль відігравав, але він без статусу був», – сказав начальник ГУР.

Торік у квітні Президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Дружина Медведчука Оксана Марченко втекла у росію.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця