<

Матір затриманого за запитом РФ режисера Лавренчука поділилась побоюваннями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:12 | 5.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
110
/ Коментарі відсутні

Мати українського режисера Євгена Лавренчука, якого у грудні затримали в Італії за запитом Росії, сподівається, що її сина не екстрадують до РФ.

Про це Ірина Лавренчук розповіла у коментарі Радіо Свобода.

“Я очікую на повернення сина в Україну, що його не видасть Італія Росії”, – сказала вона.

Жінка спілкувалася з Євгеном востаннє 15-го грудня – той повертався з Тель- Авіва до рідного Львова з пересадкою в Неаполі (Італія).

«Він в Італію спеціально не поїхав, летів з Тель-Авіва до Львова з пересадкою в Неаполі. Я знаю, що син має підтримку українського консульства, має італійського адвоката.

Як нам розповів консул, Євген ‒ у бойовому настрої. Я не могла уявити такої ситуації, яка сталась із сином», ‒ каже Ірина Лавренчук.

Ірина Лавренчук розповіла, що її син навчався у Москві на курсі відомого режисера, родом зі Львова, Романа Віктюка. Після студій він у Москві створив Польський театр і працював у ньому.

«У 2014 році, коли розпочалася війна в Україні, син повернувся в Україну на знак незгоди з агресією путінського режиму», ‒ говорить Ірина Лавренчук.

Нині українські консули та адвокат взаємодіють з італійськими правоохоронцями, щоб з’ясувати причини затримання Євгена Лавренчука та захисту його інтересів. 31-го грудня українця відвідав консул.

За непідтвердженими повідомленнями у мережі, російська сторона буцімто наполягає, що Лавренчук вісім років тому скоїв на території Росії якесь правопорушення.

Як зазначають, від самого Лавренчука жодних публічних заяв немає, востаннє у мережі 15-го грудня він писав, що летить з Ізраїлю до Неаполя (Італія). Отримати коментарі від російської сторони наразі змоги немає.

Нагадаємо: За запитом РФ в Італії затримали українського режисера Євгена Лавренчука.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця