<

Масове затримання журналістів відбулося в Білорусі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:46 | 28.08.2020 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

27-го серпня в Мінську, на площах Свободи і Незалежності, під час висвітлення акції протесту, затримали два десятка журналістів серед яких представники зарубіжних ЗМІ.

Про це повідомляє TUT.BY, – передає Апостроф.

Примітно, що представники ЗМІ вишикувалися в чергу в мікроавтобус, але при цьому нетверезого чоловіка, який раніше обов’язково привернув би увагу міліції, силовики відправили “гуляти”.

Серед затриманих на площі Свободи – журналісти TUT.BY Станіслав Шаршуков і Вадим Заміровський. Також серед затриманих – Уладзь Гридзін ( “Радіо Свобода”), Василь Федосенко (Reuters), фотограф Олександр Васюковіч, Надія Бужан ( “Наша Нiва”), Дмитро Ловецкий (AP), Захар Щербаков та Сергій Сацюк (БелаПАН), Катерина Андрєєва і Максим Калитовський ( “Белсат”), Володимир Костін (Reuters), Сергій Бобильов (ТАРС), Євген Одіноков (РІА “Новости”), Павло Мартінчік ( “Комсомольская правда” в Білорусі “), фотограф Євген Ерчак, Стів Розенберг (ВПС) .

У МВС заявили, що журналісти не затримані, а доставлені в Жовтневе РУВС міста Мінська для перевірки документів.

Станіслава Коршунова, який робив репортаж про збір підписів за відкликання депутата, після перевірки документів відпустили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця