<

Масове отруєння у суші-ресторанах Харкова: фахівці виявили стафілокок і сальмонельоз

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:20 | 23.06.2021 / Новини / /
Перегляди
103
/ Коментарі відсутні

У Харкові оприлюднили перші результати лабораторних досліджень після масового отруєння відвідувачів у ресторанах, які розпочалися з 17-го червня. Спеціалісти кажуть, про антисанітарію в закладах харчування.

У шістьох працівників закладів підтвердили стафілокок. У половини пацієнтів – сальмонельоз. Інфекцію виявили і в харчах, – повідомляє ТСН.

“Klebsiella pneumoniae – з обладнання. Умовно-патогенний мікроорганізм, який під час накопичення може також спричиняти інфікування. Все це відбувається через недотримання санітарно-гігієнічних умов. Антисанітарія відбувалася у цьому закладі”, – каже керівниця відділу Харківського обласного лабораторного центру Тетяна Карлова. 

Слід зауважити, що протягом тижня, з моменту коли до медиків почали звертатися перші потерпілі, кількість недужих зросла до восьми сотень. З-поміж хворих є 19 дітей. Стан пацієнтів задовільний. Спеціалісти певні, що люди отруїлися ролами, які їли того дня. Як саме поширилася інфекція – через персонал чи через харчі, ще з’ясовують.

Як повідомлялося, інформація про масове отруєння у ресторанах Харкова з’явилася 17-го червня. До медзакладів з нудотою, блювотою та болем у животі спочатку доправили три десятки людей, які вживали суші. Згодом кількість збільшилася майже утричі. Обидва ресторани тепер не приймають відвідувачів. Зачиненими вони будуть до кінця перевірки. Їхнє керівництво провину визнає.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця