<

Маск представив швидкісний тунель під Лос-Анджелесом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:16 | 19.12.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Американський бізнесмен Ілон Маск 19 грудня презентував перший швидкісний підземний тунель під Лос-Анджелесом.

Про це пише сам бізнесмен у своєму Твіттері.

Він додав, що в швидкісному тунелі зможе використовуватися будь-який автономний електромобіль, а не тільки Tesla.

“У тунелі можна безпечно подорожувати зі швидкістю понад 150 миль на годину (більше 240 км/год). На такій швидкості це буде схоже на телепортацію через місто”, – написав Маск.

Бізнесмен зазначив, що під час демонстраційної поїздки машина буде опускатися в тунель ліфтом, пролетить через тунель за допомогою направляючих коліс, підніметься вгору ліфтом в пункті призначення, а потім буде рухатися по звичайних дорогах назад до точки старту.

Як повідомляє Українська правда, посилаючись на іноземні джерела, перша подорож через тунель тривала близько 2 хвилин. Під час тесту зіткнулися з певною проблемо – дві бетонні конструкції стіни тунелю були настільки нерівні, що здавалося, ніби їдеш ґрунтовою дорогою.  

Однак Маск пообіцяв, що даний тунель лише прототип і врешті він буде гладенький, як скло.

Будівництво 1,14-мильного (близько 2 км) тунелю тривало близько 18 місяців і коштувало близько 10 мільйонів доларів (без витрат на дослідження, розробку та обладнання).

Наразі компанія буде використовувати тунель виключно для досліджень, шукаючи способи зробити рух під землею більш швидким та дешевим.  

За словами Маска, якщо все буде добре, то вся система швидкісного тунелю могла б працювати до 2028 року, коли в Лос-Анджелесі проходитимуть Олімпійські ігри.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок