<

Марк Цукерберг змінить формат Facebook

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 17.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Марк Цукерберг має намір зайнятися розвитком соціальної інфраструктури для формування глобального співтовариства на базі заснованої ним соцмережі Facebook.

“Зараз у всьому світі є люди, які залишилися за бортом глобалізації, і рухи, що виступають за відхід від глобальних зв’язків”, – констатував засновник Facebook в своєму зверненні до користувачів, – пише Корреспондент.

Цукерберг хоче перейти від формату соцмережі для друзів і сім’ї до розвитку глобальної соціальної інфраструктури. “У такі часи, як зараз, найважливіше, що ми у Facebook можемо зробити – це створити соціальну інфраструктуру, щоб дати людям можливість вибудувати глобальне співтовариство, яке працює для всіх нас”, – наголосив Цукерберг.

Він виділив п’ять основних напрямків – розвиток взаємної підтримки, забезпечення безпеки, інформованості, громадянської активності та залучення представників різних культур і поглядів.

Зокрема, говорячи про поширення інформації, Цукерберг висловив стурбованість щодо “бульбашок фільтрів” (персоналізація пошуку і показу інформації, при якій користувач бачить тільки те, що йому подобається і відповідає його поглядам – ред.) і поширення фейкових новин.

На думку Цукерберга, проблемою є і те, що сенсаційні і прості повідомлення поширюються швидше за інших. “У гіршому випадку, відбувається спрощення важливих тем і їхня гіперболізація до крайнощів”, ​​- поскаржився глава соцмережі. Щоб обмежити поширення кричущих заголовків, Facebook вводить алгоритми з обліку, чи читав користувач статтю за посиланням, перш ніж нею поділитися. Ця обставина впливає на показ таких матеріалів в стрічці новин користувачів.

Крім того, Цукерберг зазначив, що Facebook розробив штучний інтелект, який повинен розпізнавати заборонений контент. Ця технологія почне частково застосовуватися вже у 2017 році.

Зазначимо, в соціальній мережі Facebook зареєстровано близько 1,9 млрд активних користувачів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця