<

Макрон і Путін домовилися спробувати домогтися припинення вогню на сході України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:05 | 21.02.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
403
/ 1 коментар

Президенти Франції та Росії Еммануель Макрон та Владімір Путін домовилися спробувати домогтися припинення вогню на сході України.

Про це повідомив Єлисейський палац 20-го лютого після тривалої телефонної розмови між главами двох держав, пише «Європейська правда».

Лідери двох країн погодилися з «необхідністю сприяння дипломатичному вирішенню нинішньої кризи та зробити все, щоб цього досягти», – заявили у Єлисейському палаці.

Вони погодились, що необхідна інтенсивна робота для того, щоб у найближчі години провести засідання тристоронньої контактної групи з метою отримання від усіх сторін зобов’язань щодо припинення вогню на лінії зіткнення.

Вони також погодились з необхідністю поновлення роботи в рамках нормандського формату на основі обмінів та пропозицій, зроблених Україною останніми днями.

Міністр закордонних справ Жан-Ів ле Дріан та Сергєй Лавров повинні провести зустріч найближчими днями. Крім того, дипломатична робота найближчим часом має призвести до можливого проведення зустрічі на найвищому рівні за участі України, Росії та союзників для встановлення нового безпекового порядку в Європі.

«Для проведення цієї роботи в серйозних умовах глави двох держав взяли на себе тверді зобов’язання здійснити всі корисні дії, щоб уникнути ескалації, знизити ризики та зберегти мир», – сказано у заяві Єлисейського палацу.

У Кремлі заявили, що Путін під час телефонної розмови з Макроном звинуватив Україну у провокаціях та ескалації ситуації на Донбасі.

«Президент Росії зазначив, що причиною ескалації є провокації з боку українських силовиків», – йдеться в повідомленні Кремля після розмови, яка тривала 1 год 45 хвилин.

У Кремлі також зазначили, що Путін сказав Макрону, що країни НАТО продовжують «накачувати Україну сучасною зброєю», що «штовхає Київ до військового вирішення так званої проблеми Донбасу».

Путін також зажадав від НАТО і Вашингтона «серйозно поставитися» до вимог Росії щодо гарантій безпеки.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця