<

Майже половина луцьких бомбосховищ – в неналежному стані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:57 | 2.10.2014 / Новини / , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
top-photo

У неналежному стані знаходяться близько 40% бомбосховищ Луцька .

Основні проблеми: підтоплення, відсутність систем життєзабезпечення, старіння приміщень, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Про це йшлося під час наради в Луцькій міській раді на тему «Про стан захисних споруд цивільного захисту в місті».

Загалом, у Луцьку фонд захисних споруд цивільного захисту становить – 125 споруд, в яких можуть укритися – 32 тисячі осіб. З них – 62 бомбосховища, 13 протирадіаційних приміщень.

Як кажуть в Луцькраді, такої кількості сховищ не вистачає, аби захистити населення в разі небезпеки.

«За роки незалежності України не було побудовано жодної захисної споруди. Їх стан погіршується через старіння. 40% – не готові до використання, вони затоплюються постійно, недоукомплектовані системами життєзабезпечення, деякі вже взагалі списані, ще 11 необхідно виключити з переліку. Аби вистачило укриттів, то необхідно ще облаштувати понад 3 тисячі укритів для 185 тисяч людей», – розповів начальник управління з надзвичайних ситуацій Луцької міської ради Юрій Кирилюк.

Окрім цього, є проблеми й з тим, що окремі укриття знаходяться в руках приватників.

«Є проблема, коли приватники покупляли об’єкти й кажуть, що це наша власність і ми нікого туди не пустимо. От, наприклад, «Волиньгаз» має одне з найкращих в Луцьку сховищ. Але це ви для кого, для себе зробили його, що ви на своє сховище не пускаєте нікого? Як це режимний об’єкт!? Ви що там боїтеся, аби трубу не вкрали у Вас?!», – сказав Луцький міський голова Микола Романюк.

Найкращими сховищами вважаються ті, що під Луцькою міською клінічною лікарнею та залізничною станцією «Луцьк».

Із цього приводу мер розпорядився, щоб у місті сховища цивільного захисту привели в належний стан і навчили людей, які на тих об’єктах працюють.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця