<

Литва припиняє імпорт усіх російських енергоносіїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 22.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
66
/ Коментарі відсутні

Литва повністю припиняє імпорт нафти, газу та електроенергії з російської федерації. Відтепер країна забезпечує всі відповідні потреби самостійно або завдяки імпорту з інших держав.

Із 22-го травня у Литві повністю припиняється імпорт російської нафти, газу та електроенергії. Біржовий оператор Nord Pool призупиняє торги російською електроенергією від її єдиного імпортера в країнах Балтії – групи компаній Inter RAO. Про це повідомляє LRT, передає Суспільне.

Як зазначає видання, Литва забезпечує газові потреби через Клайпедський термінал скрапленого природного газу, який приймає блакитне паливо зі США.

При цьому єдиний імпортер нафти Orlen Lietuva відмовився від постачання з росії понад місяць тому, а потреби в електроенергії країна закриває за допомогою місцевих джерел та імпорту через з’єднання зі Швецією, Польщею та Латвією.

“Це — важлива віха на шляху Литви до енергетичної незалежності. Це вираження нашої солідарності з Україною, що воює, тому що ми не можемо дозволити, щоб наші гроші фінансували російську військову машину”, — сказав міністр енергетики Литви Дайнюс Крейвіс.

За його словами, Литва досягне повної енергетичної незалежності тоді, коли забезпечить свої потреби за рахунок місцевого виробництва “зеленої” енергії та сама стане країною-експортером електроенергії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця