<

В Любомлі виник конфлікт між ринком та владою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:42 | 16.02.2015 / Любомль /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

В Любомлі назріває конфліктна ситуація, пов’язана із ТзОВ «Любомль-ринок».

Нещодавно група підприємців направила міському голові Роману Ющуку відкритий лист, в якому громада скаржиться на погане виконання своїх обов’зків з боку адміністрації ТзОВ «Любомль-ринок».

«Кожен рік, нам, підприємцям, з боку адміністрації ТзОВ «Любомль ринок», нав’язувалися договори оренди з значним збільшенням орендної плати торгового місця, хоча, як нам відомо, зміни орендної плати мали б узгоджуватися з міською радою у відповідності з договором оренди цілісного майнового комплексу, який укладений між міською радою і ТзОВ «Любомль ринок». В додаток на речовому ринку ми платимо, за неіснуючий та нав’язаний день торгівлі – вівторок.

Влітку ми «боремося» з пилом, який осідає на нашому товарі, навесні та восени – це баюри води та грязюка в рядах, взимку – сніг та не посипані піском доріжки. В такому випадку, потенційний покупець, віддає перевагу магазинам та гуртівням, де чисто і охайно, а ми, залишаємося в програші. На наші звернення та пропозиції від керівництва ринку ми відчували тільки зверхнє ставлення та обіцянки.

В такій ситуації ми, підприємці, вимагаємо розірвання договору оренди між міською радою та ТзОВ «Любомль-ринок», повернення підприємства в комунальну власність міста, або надати можливість нам самим організувати роботу ринку, яка піде на користь громаді міста Любомль».

Під листом підписалося 127 осіб.

Ситуація склалася таким чином, що до 2011 року приміщення любомльського ринку належали Волинській облспоживспілці. ТзОВ «Любомль-ринок» запропонувало міськраді укласти договір оренди ринку та було запропоновано свої інвестиційні проекти. Згодом міська рада змогла зареєструвати право власності на ринкове майно та оформити земельні ділянки, де знаходиться ринок. Із Волинською облспоживпілкою було укладено мирову угоду, проте цьому передували довгі судові тяганини, на які «Любомль-ринок» витратив чималі кошти.

Як повідомив директор ТзОВ «Любомль-ринок» Олександр Савош, 42% тих, хто підписав відкритий лист голові міськради – не мають жодного відношення до підприємництва: «Вони не є підприємцями, котрі здійснюють свою діяльність на любомльському ринку. Як нам стало відомо, частина людей взагалі не розуміла, який документ підписує. Це звернення громадян Любомльський міський голова взяв до уваги, й  розпорядився створити тимчасову комісію для вирішення ситуації щодо можливих порушень ТзОВ «Любомль-ринок» умов договору оренди цілісного майнового комплексу».

«Зараз підприємці готують інше звернення до міської ради, де просять при прийнятті свого рішення, щодо  доцільності  роботи ТзОВ «Любомль-ринок» врахувати їх побажання, тобто надати можливість підприємству працювати надалі та сприяти в інвестиційних намірах ТзОВ «Любомль-ринок». На цей час вже зібрано понад 240 підписів підприємців під цим зверненням», – говорить Олександр Савош.

Щодо реконструкції ринку, директор прокоментував ситуацію наступним чином:

«Ми неодноразово зверталися до міської влади за дозволом на реконструкцію, щоб зробити покрівлю продовольчих рядів – дозволів не дають, лише відписки. За умовами договору між міськрадою та ТзОВ «Любомль-ринок» ми зобов’язувалися робити реконструкцію, проте від тої ж міської ради неможна отримати дозвіл на її проведення – створюється абсурдна ситуація. З 2012 року ми провели заміну всієї електросистеми, відремонтували м’ясний павільйон, поміняли всі старі вікна на металопластикові, завдяки чому зберігається тепло. Також відновили адмінприміщення ринку.  Без дозволу власника (міськради) ми зробили покрівлю одного продовольчого ряду, за що можемо отримати чималий штраф. Проте це робиться для людей, щоб вони себе комфортно почували на ринку. Якщо отримаємо дозвіл на реконструкцію – накриємо майже всі торгові ряди й зробимо тверде покриття, щоб людям було зручно ходити на ринок».

Сподіваємося, цей конфлікт вичерпається, й ринок у Любомлі стане кращим та привабливішим для покупців, адже сюди з’їжджаються за потрібними товарами не лише жителі району, а й часто із сусідніх Білорусі та Польщі.

DSC_0193
DSC_0185
DSC_0181
DSC_0179




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця