<

У Любомильскому будинку культури відбулись урочистості з нагоди 75-ти річчя утворення Волині та професійних свят

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:11 | 8.12.2014 / Любомль /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Минулого тижня у районному будинку культури з нагоди ювілейної дати – 75 –ти річчя утворення Волинської області та професійних свят : Дня збройних Сил України, Дня працівників статистики, Дня місцевого самоврядування та Міжнародного Дня волонтерів за участю заступника начальника управління освіти та науки облдержадміністрації Людмили Плахотної , районної влади, начальників управлінь, відділів райдержадміністрації, представників міжрайонного військового комісаріту , голів місцевих рад, районних депутатів та громадськості відбулися урочисті заходи.

З вітальними словами з нагоди свят звернулись до присутніх у залі голова районної державної адміністрації Ігор Торба, голова районної ради Микола Сушик, міський голова Роман Ющук.

У своєму виступі очільник району Ігор Торба зауважив ,що шануючи минуле, ми впевнено дивимося в завтрашній день. Спільними зусиллями і наполегливою працею кожного трудівника району та області ми рухаємося шляхом реформ для створення сучасної інфраструктури в населених пунктів , забезпечення якісної освіти та медицини, підвищення стандартів життя людей. Разом ми будуємо нову Волинь, дбаємо про економічний розвиток та соціальне благополуччя кожної родини. У різні епохи свій значимий слід в історії Волині залишили Данило Галицький та Володимир Василькович (який, до речі є засновником Любомля), Іван Виговський, Леся Українка, Данило Братковський, В’ячеслав Липинський. До когорти видатних волинян можна віднести і славних вихідців з нашого району: Северина Любомльчика, Наталію Ужвій, Василя Гея, Ларису Черкашину, Святослава Пікульського Данила Шумука, Володимира Бородчука, Аркадія Яворського, Ростислава Братуня, Валентину Михальську, Захар Соколов’як та багатьох інших.

Вагомий внесок в сучасну історію волинського краю також внесли наші земляки : Володимир Гурко – заслужений будівельник України, Іван Кондрацький – заслужений вчитель України, Мілентина Машковська – заслужений вчитель України, Володимир Дибель – заслужений лікар України. Хвилиною мовчання вшанували загиблих військовослужбовців – земляків , які ціною власного життя захищали і відстоювали рідну землю – Сергія Киричука , Сергія Кушніра та Анатолія Федчишина.

За вагомий внесок особистий у соціально – економічний, культурний розвиток краю та з нагоди 75-ї річниці утворення Волинської області від імені голови облдержадміністрації заступник начальника управління освіти та науки облдержадміністрації Людмила Плахотна вручила подяки директорові Любомльського краєзнавчого музею Олександру Остап’юку, голові міської організації ветеранів війни та праці Віктору Герасимчуку, лікарю – психіатру

Спільними подяками райдержадміністрації та районної ради були вручені окремим працівникам установ з нагоди їх професійних свят.поліклінічного відділення територіального медичного об’єднання Любомльського та Шацького районів Григорію Ткачуку. Також було відзначено подякою за активну участь у боротьбі за національне відродження, за незалежність і утвердження Української Держави Захара Соколов’яка.

Любомильска РДА




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця