<

Роботодавці Любомльщини здобувають нові знання у центрі зайнятості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:30 | 11.04.2015 / Любомль /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Днями в Любомльському районному центрі зайнятості відбулось короткотермінове навчання роботодавців за участю представників управління праці та соціального захисту населення, податкової інспекції, управління Пенсійного фонду, районної ради, центру зайнятості з питань виплати компенсації підприємствам, установам та організаціям, у яких працівники призвані на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період.

В Любомльському районі таких роботодавців, де призвані працівники на військову службу за призовом під час мобілізації, налічується десять і всі вони були присутні на заході. Серед них – ДП «Любомльський держлісгосп», ДП «Прибузький лісгосп», ТзОВ «Арсенал», ТзОВ «Альянс-Вест», Ладинська сільська рада, Штунська сільська рада, – пише Любомльський РЦЗ

Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Василь Веремчук ознайомив присутніх з Порядком виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Тетяна Серьогінова, начальник відділу з питань праці, надала детальні роз’яснення щодо компенсації заробітку. Вона наголосила роботодавцям про дотримання норм законодавства про працю при прийнятті демобілізованих працівників. Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа подає органу соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам, погоджений районним (міським) військовим комісаріатом, який здійснював призов працівника на військову службу.

Про оподаткування, нарахування і сплату єдиного соціального внеску за мобілізованих працівників розповів головний державний інспектор Любомльського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Володимир Белінський. З цього ж питання його доповнив Микола Подлєсний – заступник начальника управління Пенсійного фонду України у Любомльському районі.

Заступник директора районного центру зайнятості Світлана Васейко розповіла про підтримання конкурентоспроможності на ринку праці демобілізованих працівників, які були призвані на військову службу в особливий період, надала роз’яснення щодо можливості для роботодавців отримання компенсації витрат єдиного соціального внеску у разі створення нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних, організації робіт тимчасового характеру, професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця.

Всі учасники навчання відмітили, що семінар виявився ефективним своєчасністю надання  детального роз’яснення законодавства і корисним спілкуванням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця