<

На Любомльщині гасили торф’яну пожежу площею близько трьох гектарів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:54 | 20.08.2015 / Любомль /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Поблизу с. Столинські Смоляри виникла проблема широкого масштабу – горить торф.

Як говорить начальник Любомльського районного відділу ДСНС у Волинській області Сергій Жоголь, минулого тижня рятувальники отримали телефонний дзвінок, було повідомлено про пожежу. «Виїхала рятувальна бригада, було зафіксовано, що орієнтовна площа загоряння склала близько трьох га. При опитування місцевого населення виявилося, що запах диму відчувався в селі вже близько 3-4 днів. Якби нас повідомили раніше – нам вдалося б швидше локалізувати пожежу, адже площа загоряння була значно менша, – говорить Сергій Вікторович. – Ситуація складна, проте добре, що поблизу протікає річка Припять, де й набираємо воду. Частину вже локалізували, зараз робитимемо пролив до повного гасіння. Ускладнює ситуацію те, що великі поклади торфу – близько 80 см».

В перші дні рятувальникам допомагало місцеве населення. Масляно-паливними матеріалами також допомагає місцева влада. За допомоги районної ради було виділено трактор, яким здійснили оборювання місця загоряння з метою подальшого нерозповсюдження вогню.

Сергій Жоголь закликав людей не нехтувати правилами пожежної безпеки, оскільки, на його думку, на цій території стався підпал, можливо хтось не загасив сигарету або ж палили костер та не до кінця загасили.

На момент підготовки матеріалу пожежа була локалізована.

DSC_0080
DSC_0053




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця