<

Інвестор Рао Самбасіба, який розвиває інноваційне фермерське господарство у Любомльському районі, зіткнувся із свавіллям чиновників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:26 | 25.01.2016 / Любомль /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

На перешкоди з боку місцевих посадовців нарікає інвестор Рао Самбасіба, який розвиває інноваційне фермерське господарство у Любомльському районі та готовий інвестувати у його розвиток до 40 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 25 січня, – пише ІА Волинські Новини.

Як зазначив голова комісії Роман Микитюк, інвестор займається фермерським господарством у Любомльському районі, створюючи робочі місця. Протягом 2016 року він планує внести інвестиції у розмірі до 40 мільйонів гривень. Втім, інвестору, який не просить жодної фінансової підтримки у влади та готовий сумлінно сплачувати податки до бюджету, виникають проблеми через свавілля місцевих чиновників.

Рао Самбасіба повідомив, що займається тваринництвом, птахівництвом (розведенням цесарок, гусей, качок та страусів) та вирощуванням різноманітних видів рослин, зокрема, лохини. Також на території його господарства триває розведення прісноводних креветок. Власник господарства – професійний лікар, кандидат медичних наук, який публікував свої праці у 53 міжнародних наукових журналах. На Волині він мешкає впродовж 9 років. Він наголосив, що рисою його господарства є інноваційні технології (до прикладу, саджанці він вирощує у власній сучасні лабораторії).

Фермер, який створив минулого року 60 робочих місць, наголосив, що не потребує допомоги чи дотацій від держави, а прагне, аби йому не створювали перешкод чиновники. В його оренді вже перебувають 330 гектарів землі, у планах – відведення ще до 1,5 тисячі гектарів під садівництво.

Як пояснив Роман Микитюк, проблему створюють чиновники, які не дають фермеру змоги взяти в оренду земельні ділянки земель запасу терміном на 49 років, як це передбачає закон. Чиновники пропонують значно скорочувати термін оренди (наприклад, до 8 років), попри те, що лише для наведення ладу на болотистих ділянках потрібно 5-7 років. Також фермер нарікає на затягування з оформленням документів, що спричиняє у підсумку фінансові витрати та не дає створити заплановану кількість робочих місць.

Голова комісії зауважив, що землі запасу були передбачені для надання інвесторам для ведення фермерського господарства, натомість нині чиновники роздали чимало ділянок (площею до двох гектарів) для ведення особистого селянського господарства. Наразі у господарстві інвестора індійського походження налічується 780 овець, 268 корів та 218 страусів. Працівники його господарства офіційно отримують заробітну плату у розмірі від 4 тисяч гривень.

Члени комісії пообіцяли звернутися з листом до начальника ГУ Держгеокадастру у Волинській області

Василя Василенка, просячи про сприяння унікальному інвестору.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця