<

Через спробу допомогти вдові бійця на волонтерів з Любомля відкрили кримінальну справу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 5.08.2015 / Любомль /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Через намагання допомогти вдові бійця, загиблого на Сході України, на волонтерів відкрили кримінальну справу.

Про це розповів волонтер з Любомля Андрій Дем’янчук, – пише Волинське Агентство Розслідувань.

Волонтерів почали викликати в міліцію після того, як вони разом із вдовою загиблого на Сході добровольця Миколи Штанського Оленою поїхали до її батьківського дому, щоб попросити орендаря виїхати. Натомість чоловік написав заяву у міліцію, вказуючи нібито волонтери йому погрожували, в їх автомобілі була зброя та вони перебували у стані наркотичного сп’яніння.

Олена Штанська здавала будинок в оренду місцевому судмедексперту Юрію Нічику, проте вирішила попросити чоловіка переїхати. Оскільки Нічик змінив усі замки та «напружено» спілкувався з жінкою, вона для надійності взяла з собою волонтерів, які допомагали її сім’ї після загибелі чоловіка. Отож, Олена разом з волонтерами попросила Нічика виїхати з будинку. А вже за кілька днів волонтери дізналися, що на них відкрито кримінальну справу, нібито за погрози.

Андрій Дем’янчук розповідає, що у день, коли його з колегою вперше викликали у міліцію, під її стінами зібрався мітинг, на який прийшло понад 40 людей. Вони зібралися підтримати вдову загиблого бійця, а також розповісти про факти, коли судмедексперт брав у них «додаткову плату».

Зараз, щоправда, Нічик виїхав з будинку вдови. Проте справу проти волонтерів не закрили. Тому громадськість збирає підписи під зверненням щодо фактів зловживання судмедекспертів своїм становищем. Наступного тижня це звернення розглянуть на засіданні комісії з питань дотримання прав людини при Любомльській райраді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця