<

Криміногенну ситуацію в області аналізували під час засідання координаційної наради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:48 | 29.08.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Криміногенну ситуацію в області аналізували під час засідання координаційної наради, що відбулася у прокуратурі області. До обговорення актуальної теми запросили керівників правоохоронних структур, митниці, силовиків, прикордонників тощо. Долучився також і голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Спершу про стан справ присутніх коротко поінформував прокурор області Дмитро Чепіжак. Окресливши загальну картину, повідомив: на фоні інших областей за статистичними показниками Волинь має не найгірший вигляд. Хоча є й проблеми: на 16% зросла кількість розбійних нападів, на 19% – шахрайств. Також збільшилася кількість злочинів, вчинених неповнолітніми особами та особами, які перебували в стані алкогольного сп’яніння, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

На конкретних питаннях зупинився у короткому виступі Володимир Гунчик. Спершу відзначив, що представникам волинської влади, правоохоронцям та силовикам доволі непогано вдалося налагодити співпрацю, скоординувати зусилля. Як наслідок – призупинено незаконний видобуток бурштину на території області.

– Але зостається ще проблема вивезення бурштину й, на що особливо потрібно звернути увагу, вже є інформація про початок незаконної обробки каменю, – наголосив Володимир Петрович.

Зачепив голова облдержадміністрацій ряд інших питань, зокрема, проведення мобілізаційних заходів, інвентаризації земель, корупції тощо.

Говорячи про рівень виконання планів мобілізації, зауважив мовою цифр: 10 тис. волинян нині захищають державу на Сході від зазіхань агресора, 3 тис. демобілізованих невдовзі повернуться додому. Зворотній бік медалі – ще 10 тис. уникають виконання громадянського обов’язку й ховаються від мобілізації.

– Мало хто вірив, що процес запуску інвентаризації земель дасть помітний результат, – продовжив виступ Володимир Гунчик. – Минулого року завдяки цьому ми отримали 17 мільйонів гривень додаткових надходжень, цьогоріч – 30 мільйонів. Ще 20 – 30 мільйонів «гуляють», бо немає договорів і податок не сплачується. Тому потрібно остаточно впорядкувати земельні відносини. І правоохоронні органи чітко мають спрацювати. Дотримуватися норми законодавства потрібно всім. І чиновникам також. Президент наголосив, що є два фронти: східний і боротьба з корупцією. Тому влада – під мікроскопом.

Також керівник найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся з проханням до правоохоронних органів особливо ретельно аналізувати ті випадки шахрайства, коли злочинці прикриваються добрими намірами й називають себе волонтерами:

– Ми не можемо дозволити очорнити горде звання «волонтер», – резюмував Володимир Петрович. – Ці люди зробили для держави надзвичайно багато.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 Травня, Середа