<

Контроль за переміщенням військовозобов’язаних чоловіків в Україні: дозвіл на пересування в межах країни не потрібен

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:27 | 5.07.2022 / Новини / /
Перегляди
918
/ Коментарі відсутні

Радниця головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Євгенія Рябека наголосила, що військовозобов’язані чоловіки можуть пересуватися Україною без отримання відповідних дозволів.

У коментарі РБК-Україна вона роз’яснила, що у повідомленні Генштабу йдеться виключно про впорядкування обліку осіб, які змінюють місце проживання або місце реєстрації.

«Тобто це відбувається за тими законами, які у нас уже давно були ухвалені», — сказала Рябека.

За її словами, військовозобов’язані при зміні місця проживання мають звернутися до центру військового комплектування, знятись з обліку та поїхати стати на облік у новому місці, що не є новим правилом.

«Можливо, опублікований документ трохи незрозуміло виписано. Але, справді, мета така — щоб упорядкувати цей облік, щоб наші центри комплектування мали певний порядок. Тобто це більше внутрішній документ, але спільнота тлумачить його так, як хтось зрозумів», — додала вона. .

Рябека зазначила, що для виїзду із міста не потрібно брати дозвіл.

«Сьогодні ще відбуватимуться певні наради, щоб юридично впорядкувати цей документ і внести поправки для того, щоб він був правильніший. Ніхто не хоче зупинити економіку, бізнес. Тобто такої мети не ставилося», — заявила вона.

Раніше, після заяви Залужного, мережі почала поширюватися інформація про те, що військовозобов’язаним чоловікам для переміщення територією країни нібито потрібно отримувати дозвіл від військкомату.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. А ті, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у Територіального центру комплектування та Соціальної підтримки.

Водночас Залужний пише, що «жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося».

Залужний не пояснив, що саме означає виїзд за межі своїх районів та областей. Його радниця з юридичних питань Євгенія Рябека заявила, що першу заяву Генштабу ЗСУ невірно трактували.

Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час опублікували на сайті Збройних сил України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця