<

Колишнього депутата Олександра Онищенка затримали у Німеччині на запит НАБУ та САП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:46 | 3.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Німецькі правоохоронці 29-го листопада затримали колишнього народного депутата Олександра Онищенка в місті Аахен за запитом НАБУ та САП.

Про це інформують журналісти Схем, – передає Радіо Свобода.

За процедурою далі німецький суд має винести рішення стосовно його подальшої екстрадиції в Україну, про що у запиті просили українські правоохоронці.

Також суд має визначити Онищенку запобіжний захід на період розгляду цього питання. Дата засідання ще невідома. В очікуванні на призначення суду він перебуває під вартою.

Адвокат колишнього депутата Олег Іщенко у коментарі Схемам відповів, що не готовий коментувати інформацію про затримання колишнього депутата.

У липні 2018-го року НАБУ повідомляло про завершення досудового розслідування щодо Онищенка. Детективи також викликали його на допит.

За версією слідства, Олександр Онищенко причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013-го по 2016-ий рік. Збитки підприємству “Укргазвидобування” оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

У розшуку в Україні Онищенко – з 2016-го року. Колишній депутат перебуває в Іспанії і всі звинувачення на свою адресу відкидає.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання коштів під час продажу газу в рамках договорів про спільну діяльність з “Укргазвидобування” колишнього народного депутата Олександра Онищенка у грудні можуть екстрадувати з Іспанії в Україну.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця