<

“Карітас Волинь” підписав договір про співпрацю з польськими партнерами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:26 | 14.02.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У п’ятниць, 12-го лютого ВОБФ «Карітас-Волинь» і Товариство допомоги ім. Святого брата Альберта (м.Санок, Польща) підписали договір про співпрацю у напрямку розвитку паліативної та хоспісної допомоги.

Під час зустрічі, яка відбулась у м. Мукачево, директор фонду о. Володимир Кметь та Президент Товариства п. Аліція Коціловська обговорили важливі питання щодо інтеграційного розвитку паліативної допомоги в рамках транскордонного співробітництва.

Співпраця з іноземними партнерами є важливою, адже задля розширення та вдосконалення системи надання паліативної допомоги у Волинській області «Карітас-Волинь» працює над створенням Регіонального центру паліативної допомоги. Перші кроки в цьому напрямку вже зроблені, а саме – благодійний фонд придбав приміщення колишньої школи в смт. Жовтневе (3-х поверхове, площею 1000 м2 та 2-х поверхове, площею 1600 м2), яке буде реконструйоване під Регіональний центр. На теперішній час проводиться розробка проектно-кошторисної документації.

Договір про співпрацю дозволить використати досвід польської сторони, позаяк Товариство Святого брата Альберта вже багато років працює у сфері паліативної допомоги і завжди радо розпочинає співпрацю з українцями. Також п. Аліція Коціловська запевнила, що одним із основних напрямків спільної діяльності є підготовка медичного персоналу на базі хоспісу у м. Санок.

Незабаром відбудеться робоча зустріч сторін, у ході якої планується підписання інших важливих документів щодо співпраці у напрямку розвитку паліативної та хоспісної допомоги.

До слова, проект ВОБФ «Карітас-Волинь» з будівництва Регіонального центру паліативної допомоги – це створення спеціалізованого закладу сучасного типу для невиліковно хворих людей з метою проведення останнього часу їх життя у комфортній обстановці в умовах адекватної медичної допомоги під наглядом лікарів, медичних сестер, соціальних працівників, духовенства, волонтерів. Окрім цього, хоспіс, разом з наданням необхідних видів медичної допомоги, візьме на себе деякі функції соціальних служб (місце проживання одиноких людей похилого віку). Також при закладі будуть функціонувати виїзна служба паліативної допомоги, консультативно – діагностичний та навчально – тренінговий центри.

Повідомила координатор проекту з паліативної допомоги ВОБФ «Карітас-Волинь»

Тетяна Чмух




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця