<

Волинський письменник Юрій Зилюк презентував свій роман “Пам’ять крові” в Іваничах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:15 | 3.07.2017 / Іваничі /
Перегляди
86
/ Коментарі відсутні

Презентація роману “Пам’ять крові” Юрка Вовка (псевдонім Юрія Зилюка) відбулася 22-го червня в Іваничівській районній центральній бібліотеці. Знайомив читачів із своїми творами волинський поет Володимир Місюра.

Представившись перед присутніми, Юрій Зилюк розповів, що змусило написати його цей роман, як він писався і про що він. Описи подій в романі “Пам’ять крові” стосуються польсько-українського протистояння на Волині, Галичині у сорокових роках минулого століття.

Як повідомляє автор, книга написана на архівних документах та спогадах свідків тих подій, почерпнутих із книги голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича “За лаштунками “Волині-43” та зібраних у селах Володимир-Волинського району волинським краєзнавцем Ярославом Царуком, за що він їм щиро вдячний. Це болюча тема наших родин. яка є у нашій пам’яті, що передається із покоління в покоління. Цією темою цікавляться в центральній і східній Україні, які нічого не знають про ці події у відносинах поляків і українців, або знають дуже мало і викривлено. Мета написання – показати правду, стверджує Юрій Зилюк.

— “Передбачаю можливі закиди, що книжка має антипольську складову. Відкидаю їх з однієї простої причини: все, що написано в цій книзі, правда. Як кажуть у народі, правда в очі, якої бракує українській стороні протягом усього багаторічного діалогу з нашими західними сусідами на цю обопільно болючу тему. Вибачте, панове опоненти, але це так”, – пише автор у післямові.

Читав свої вірші поет Володимир Місюра.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця