<

В Іваничах вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:35 | 13.02.2017 / Іваничі /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

13-го лютого у районному Домі “Просвіта” відбулася урочистість з нагоди вшанували учасників бойових дій на території інших держав та 28 річниці виведення військ з Афганістану. 

Ведуча заходу Лілія Васага нагадала усім присутнім не такі далекі часи, коли наші чоловіки були учасниками бойових дій в Афганістані. Тільки з Волині несли службу в Афганістані 2330 військових. Сімдесят загинуло (двоє з нашого району – Іван Ващук та Микола Прокопчук). Троє пропали безвісти, 110 залишились інвалідами. Усі вони виконували військовий обов’язок. Тоді вірили, що йдуть захищати, а не воювати. Тепер з висоти літ, приходить розуміння, що ця війна була безглуздою. Але вона багато змінила в свідомості тих, хто брав участь у бойових діях на території інших держав. Ковток води і плече побратима було найдорожчим і найнадійнішим в тих умовах. І про це вони пам’ятатимуть до кінця своїх днів.

Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять загиблих і покладено квіти до фотостели загиблих учасників АТО  на Меморіалі Слави.

— Ми сьогодні з великою шаною і вдячністю звертаємося до вас, шановні учасники бойових дій. Ви живете поряд з нами. Ви справжні герої, ви патріоти, ви справжні чоловіки. Ви завжди перші там, де є проблема. Ви першими пішли на захист своєї Батьківщини. Завдячуючи вам була створена армія. Ваша військова витримка, ваша сила духу, чоловічий стержень були так необхідні молодим. Ви жива легенда. Низький уклін вам, – сказала у своїх промові голова районної ради Лілія Кревська.

Лілія Богданівна вручила подяки Іваничівської районної державної адміністрації воїнам-афганцям Миколі Катищуку та Миколі Сичуку.

— Україна втратила найкращих своїх синів у афганській війні. Я вам хочу побажати простої речі: жити, жити і жити. Пам’ятати про тих, хто був з вами на полі бою.І щоб не повторювалися такі часи і ми не воювали на чужій землі і не віддавали життя своїх синів.  В теперешній час ми воюємо проти Росії, споконвічного нашого ворога. Хочу всім побажати, щоб ця війна скоріше закінчилась, щоб були відновлені наші кордони. Ви допомагали країні в перші дні війни. Як би не ви, хто зна як би все повернулось. Ви, як професіонали, вчили молодих не потрапляти під кулі і вижити,- звернувся до присутніх заступник голови районної ради Юрій Мазурок.

Юрій Олександрович вручив подяки Іваничівської районної ради Адаму Саюку, Євгенію Легкобиту та Петру Мазурку. 

Голова Іваничівської районної організації ветеранів Афганістану Петро Мазурок, учасник бойових дій в Афганістані мав слово перед присутніми.

— Мені складно говорити про це. Але 15 лютого для нас є справжнім святом. Наші батьки тоді полегшено зітхнули, що їх діти більше не підуть воювати в інші країни. Але вони тоді не могли подумати, що їхні внуки будуть захищати не чужу, а свою землю. Моєму сину випала така доля, – сказав Петро Леонтійович.

А ще він вручив  медаль “За заслуги” ІІ ступеня Олександру Біляку, якої він удостоєний рішенням Президії Української Спілки ветеранів Афганістану та рішенням Правління обласної Спілки ветеранів Афганістану. Такої ж нагороди удостоєний Юрій Пікута.

Про те, які випробування випали на долю воїнів, які брали участь у бойових діях на території інших держав, про їх внесок в обороні рубежів  на сході нашої держави, говорив помічник народного депутата України Ігоря Гузя Ігор П’ятоха. Він також вручив подяки народного депутата Віталію Никонюку, Ігорю Дименку та Миколі Вовчуку.

Перед присутніми виступив учасник АТО Петро Нагайовський. Він сказав, що Афганістан став однією із трагічних сторінок історії України та засудив політику Російської імперії, яка несе зло. Що за останні 100 років Московська орда знищила багато мільйонів українців. І зараз не дає жити, розвиватись, розбудовуватись, говорив він. А також засудив уряд Гройсмана, який веде торгівлю з окупованими Донецькою та Луганською областями, що означає, що за наші гроші нас вбивають. А також звернувся до афганців бути готовими до того, що прийдеться взяти до рук зброю, якщо буде оголошено війну, бо, за даними розвідки, по всіх напрямках ворог стягує велику кількість озброєних людей, військового спорядження.

Свято скрасили виступи учасників художньої самодіяльності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця