<

В Іваничах водія-вбивцю відмазує порушник закону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:01 | 27.05.2018 / Іваничі / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Алкоголь, кермо, дорожньо-транспортна пригода… Така хронологія подій забирає щодня десятки життів українців. І, на жаль, провину винуватця ДТП не завжди вдається довести, а винних – покарати. Як приклад – трагедія, що трапилася на Іваничівщині 2 роки тому.

Страшна звістка сколихнула місцевих жителів 26 жовтня 2016 року. Все трапилося близько опівночі на автодорозі, як рухатися зі сторони села Павлівка до селища Іваничі. Мешканець села Старосілля – Юрій Стуга, який перебував за кермом «VOLVO V40» із польською реєстрацією, не вибравши безпечної швидкості, допустив зіткнення із автомобілем «ЗАЗ – 11307», яким кермував Володимир Огроднічук. Окрім 61-річного Володимира, у салоні легковика перебувала його 58-річна дружина – Валентина Огроднічук. Обоє – загинули на місці.

Як стало відомо за матеріалами справи, окрім перевищення швидкості, водій-винуватець був ще й напідпитку: вміст алкоголю у його крові, за результатами експертизи, становив 2, 5 проміле, а це – середній ступінь сп’яніння. Під час цього, як правило, втрачається мовна виразність, погіршується пам’ять і координація рухів,  а також зникає почуття самозбереження.

Донька загиблих Володимира та Валентини – Алла досі не може оговтатися від пережитого, бо загинули її найрідніші. Проте найбільш прикро, з її слів, що судова тяганина у цій справі тягнеться вже 2 роки, а винуватець ДТП всіляко намагається уникнути покарання. Жінка прагне домогтися справедливого покарання для нього. А головне – щоб у жодному разі не повторилося нічого подібного.

Маніпуляція на статусі «учасник АТО»?

Юрію Стузі – 28 років, він проживає у селі Старосілля Іваничівського району.

Іваничівський районний суд встановив, що Юрій Стуга порушив щонайменше чотири пункти Правил дорожнього руху: водіння напідпитку, не був уважним і не стежив за дорожньою обстановкою (пункти 2.3, 12.1); не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки руху транспорту (пункт 12.3); перевищив максимальну швидкість 100 км/год (пункти 12.6, 12.9).

Рішенням суду визнано, що Юрій Стуга вчинив «тяжкий необережний злочин», був «раніше несудимий, вину визнав повністю», має позитивну характеристику за місцем проживання, є учасником АТО та інвалідом ІІІ групи, внаслідок отриманого поранення у зоні проведення бойових дій.   

Також суд, керуючись частиною 5 статті 72 Кримінального Кодексу України, зарахував у термін відбування покарання строк попереднього утримання під вартою – з 27 жовтня до 7 листопада 2016 року.

Винуватий, але «сидіти» не збирається

Після судового засідання торік волинські ЗМІ «підхопили» інформацію: «За принципової позиції прокуратури Волинської області вироком Іваничівського районного суду винуватця смертельної ДТП засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керування на 3 роки».

Винуватець трагедії разом зі своїм правозахисником Сергієм Сиротинським, якого теж, до речі, неодноразово притягували до відповідальності за кермування у стані алкогольного сп’яніння, подали апеляцію, аби «відмазати» Юрія Стугу, зменшивши термін покарання з 8 до 3 років. Так вчинити дозволило судове рішення від 22 листопада 2017 року.

За словами Алли Найдьонової, дочки загиблого в ДТП подружжя, в Апеляційному суді Волинської області засідання постійно переносять, посилаючись на «важливі» причини: стан здоров’я адвоката обвинуваченого та неявку через це до зали засідань.

«Я просто хочу, щоб ця людина відповіла за свій вчинок! Дорогою їздять і ходять наші з вами діти, батьки! Він досі спокійно живе і каже: «Ну, я ж покаявся…», – коментує пані Алла.

Чи вдасться горе-водієві ухилитися від відбування покарання – визначать слуги Феміди. Але очевидно, що поки з остаточним рішенням вони не надто квапляться. А тим часом видання «БУГ» стежитиме за подальшим перебігом подій.

Зображення – ілюстративне

Вікторія Махновська




коментарів: 2
  1. Алла Найдьонова забула як збила людину і ця людина тепер неможе нормально ходити, і зробила так що він сам кинувся їй під машину!!

  2. Ехх Юрка-Юрка, шкода і його і людей які загинули. Дивіться люди і вчіться на чужих помилках, бо горілка і автомобіль несувмісні речі…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок