<

В Біличах Литовезької ОТГ люди проти виробництва: компанія «Сонарсен» розповіла про проєкт з утилізації гірничого відвалу шахти №7

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:42 | 9.12.2020 / Іваничі / , /
Перегляди
165
/ коментарів 13

8-го грудня в селі Біличі Литовезької ОТГ відбулися громадські слухання. Директор ТОВ «Сонарсен» Віктор Сесюк представив проєкт з утилізації гірничого відвалу ліквідованої шахти №7.

У цей же день обговорення пройшло і в іншому селі громади – в Заболотцях.

У Біличах, де неподалік розташований терикон колишньої копальні, з якого і планують почати роботу інвестори, також зробили презентацію проєкту. Віктор Сесюк розповів про нову технологію з переробки відвалів, які містяться на териконі шахти №7, про процес виробництва і свої “ноу-хау”. 

Журналісти БУГу не були присутні на обговореннях в Біличах, однак як розповідають учасники слухань, люди, за виключенням одного – самого інвестора, виступили проти появи виробництва.

На громадські слухання прийшли не лише мешканці села Литовезької ОТГ, а й жителі сусіднього села – Грибовиці Нововолинської громади, й активісти та депутати міста.

Депутатка Нововолинської міської ради Марина Єлева розповіла, що до директора підприємства “Сонарсен” було багато запитань. В кінці слухань усі 69 присутніх проголосували “проти” появи виробництва.

Презентацію проєкту та плани інвестора можна подивитися у відео (зі слухань в Заболотцях). Як розповідав Сесюк, вони б хотіли утилізувати всі терикони ліквідованих нововолинських шахт. Із відвалів мають, за допомогою сучасної технології, виготовляти будівельну суміш.




коментарів: 13
  1. Да громада нова, а інтелект у жителів нульовий.У їх забите село прийшов інвестор ,а вони виступили проти появи виробництва. Розумно.

    • А Ви за людей подумали,що живуть 30-100метрів від терикону.Що буде відбуватися коли почнеться розбирання терикону і що вивільниться з середини.

    • румин, ти шо сциш кип’ятком від слова “інвестор” чи шо?
      Поміняй його на брехун, пройдисвіт, шахрай і збий температуру, чудо!

  2. краще ж жити на допомогу по безробіттю ,чим піти на роботу… краще поїхати в Польшу на заробітки покинувши сім”ю та дітей , де тебе за людину не вважають, аніж піти на роботу біля свого села …

    • Та в нас зараз, завжди де тільки можна можна бабло віджати, там відразу активісти
      В такий стиль заробітків, а люди, в основному інертні, що і показали останні місцеві вибори

    • А як жити людям біля терикону,і що там в середині заховано.Ви над цим задумувались чи ні?

  3. Романе та руслане, а, очевидніше, Вікторе, інвестор із 3,5 тис доларів, зареєстрований в Києві, який за всі роки не зробив нічого, платник єдиного податку, без працівників у своєму ТОВ, хоче вкласти мільйони доларів? Не смішіть курей! Обласний “дядя” рекомендував? Це для роздумів ГБР. Керівникам громад: не тормошіть людей на різні обговорення “ідей” цього пройдисвіта та не тратьте часу на нього.

  4. То нехай будують біля Нововолинська там що териконів мало, чи інвестиції непотрібні

  5. людям поясни, а їм ще щось треба і все не так, забийте на них хай краще там мусор розводять, і як вище написано на заробітках сидять

  6. Роман,про нульовий інтелект можна судити тоді,коли на те чи інше рішення та думку немає РОЗУМНИХ аргументів.В даному випадку саме розумних,зрозумілих,підтверджених відповідними органами аргументів не було у засновника ТзОВ “Сонарсен”,бо людям не потрібна презентація бізнесового проекту разом із різними ноу-хау,так,люди і більшості і не знають,що ноу-хау це щось нове,проте,люди ,дякувати Богу,усвідомлюють,що дробіння породи в порошок-це шкідливі викиди.На елементарні питання,що стосуються людського здоров’я та життя у потенційних інвесторів відповіді немає,вірніше очевидним є те,що назвавши проєкт екологічним дотриманням тих самих екологічних норм і не “пахне” в даному випадку.Чи забите село чи ні-не Вам судити,невідомо наскільки Ви пане “продвинуті”хоча б в одній сфері,або Ви і є одним із…”інвесторів”Усе те саме пропонується і мешканцям міста Нововолинська з приводу інших териконів-маючи на території свого міста Кроноспан і Панасівку поряд,жителі якої у всіх “фарбах”можуть розказати від потерпання щодо такого сусідства і тої ж самої екології,як і мешканці 5,6 та 15 мікрорайонів-не потрібне смертельне виробництво-хочемо жити!

  7. Руслан,шкідливість для навколишнього середовища та людей такого виробництва настільки велика,що жодні робочі місця і зарплата в 15 тис.грн не варта уваги ,навіть якби була зарплата в три рази вищою-бо ЖИТТЯ та ЗДОРОВ’Я-понад усе!Коли хвороби обсідають власне лдину,її близьких та рідних-тоді уже пізно про щось шкодувати,Тому дане питання вивчається перш ніж говориться-НІ ТАКИМ ІНВЕСТИЦІЯМ!

  8. Такі як ви допустили будівництво кроно спану і тепер ваші діти онуки будуть цим дихати а за терикони почитайте що це і чи при переробці що буде літати в повітрі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця