<

Стартувала підготовка до проведення Європейських Днів Добросусідства Кречів-Крилів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:21 | 6.07.2016 / Іваничі / /
Перегляди
128
/ коментарі 4

5-го липня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення Європейських Днів Добросусідства Кречів-Крилів.

Район готується до проведення Днів Добросусідства: створено оргкомітет, розподілено обов’язки, закріплено відповідальних за певними напрямками роботи. Засідання оргкомітету провели голова районної ради Андрій Бадзюнь та перший заступник голови районної державної адміністрації Теодор Гавінський, на ньому також були присутні представники Нововолинської міської ради та Нововолинського міського відділу культури.  На зустрічі обговорили ряд організаційних питань.

Між селами Кречів та Крилів із 2009-го року проводять Дні Добросусідства, однак моста тут досі нема. Під час святкування символічно споруджують понтон. Хто не має візи або ж “карти малого прикордонного руху” розважаються на українській стороні. У кого є відповідні документи, мають змогу переходити на інший бік і безпосередньо спілкуватися з близькими закордонними сусідами.

До Другої світової у цих місцях існував міст, котрий об’єднував мешканців сіл Кречів та Крилів. Тепер щороку понтон поставлений там, де русло річки Буг є найвужчим.

На території українського кордону традиційно проходить низка заходів, серед яких спортивні змагання, ярмарки ремесел, виступи пісенних колективів та дегустація прибужанської кухні. 

Районна влада готова готова всіляко сприяти тому, щоб організація дійства була на належному рівні. На сесії Іваничівської районної ради було виділено 15 тисяч гривень на проведення культурно-мистецьких заходів під час Днів Добросусідства, які відбудуться 21-го серпня  2016 року на українсько-польському кордоні  біля прикордонного знаку 835.

ZrH8B0HzyOA

Територія  Кречів-Крилів є символічною, адже в майбутньому саме там планується будівництво  ще одного нового міжнародного пункту пропуску між Україною і Польщею.

Європейські Дні Добросусідства стали важливою складовою співпраці з прикордонними регіонами Польщі. Посадові особи країн-сусідів зустрічаються на нейтральній території, де в урочистій обстановці підводять підсумки співпраці. Представники культурної сфери розважають глядачів розважальною програмою.

DSC0408
DSC0392
DSC0376

Програма Днів Добросусідства включатиме зустрічі з питань транскордонної співпраці, спортивні та розважальні заходи, спрощений режим перетину кордону, сприятиме соціальному та культурному розвитку району та прикордонної території.

Фото з архіву редакції




коментарів: 4
  1. Шановний пенсіонере, марнотратство це те, чим ви займаєтесь, а молодь хоче активного відпочинку! Нічого поганого в цьому немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер