<

Слухання в Заболотцях Литовезької ОТГ: компанія «Сонарсен» розповіла про проєкт з утилізації гірничого відвалу ліквідованої шахти №7

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:21 | 8.12.2020 / Іваничі / , /
Перегляди
231
/ коментарі 2

8-го грудня в будинку культури в селі Заболотці Литовезької ОТГ відбулися громадські слухання. Директор ТОВ «Сонарсен» Віктор Сесюк представив проєкт з утилізації гірничого відвалу ліквідованої шахти №7.

На заході були присутні представники громади, голова Литовезької ОТГ Олена Касянчук та мешканці сусідньої Нововолинської громади.

Інвестор розповів про нову технологію з переробки відвалів, які містяться на териконі ліквідованої копальні №7, про процес виробництва і свої “ноу-хау”. Зазначив, що у планах і робота з іншими териконами нововолинських шахт. Наголосив також, що подає позов до суду на активістку з Грибовиці Нововолинської ОТГ.

Інвестор зазначив, що спочатку планувалося будівництво стаціонарного виробництва, де б відбувався процес дрібнення шахтних відвалів, з яких виготовлялася б будівельна суміш. Однак згодом передумали та вирішили організувати процес по-іншому: це буде тимчасове пересувне будівництво. Технологічне обладнання буде розміщене в різних контейнерах.

Неодноразово Сесюк сказав, що прийшов на зустріч, бо змушений відбиватися від пані журналістки. Замість того, щоб робити свою роботу: розповідати громаді про плани, аби переконати її в необхідності виробництва та його екологічності, інвестор просто захищається від нападів пані з інтернет-видання «БУГ»?

До вашої уваги – відеозапис зі слухань, де можна детально ознайомитися із планами інвестора. Через технічні причини (відсутність інтернету) зробити ефір наживо не вдалося.

Прохання до директора ТОВ «Сонарсен» Віктора Сесюка уважно передивитися відео і переконатися, що всі моменти його розповіді присутні, аби наступного разу не звинувачувати журналістку видання, яка вела наживо ефір із засідання сесії Литовезької ОТГ в тому, що не всі його слова донесли.

Нагадаємо, у пресслужбі Волинської облради після засідання 8-го липня повідомили, що у квітні в області розпочали роботи із впровадження інвестиційного проєкту з виробництва цементу із породи шахтних териконів. Начальник управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Сергій Халецький зауважив, що з такою ініціативою виступило місцеве підприємство “Сонарсен” та отримало підтримку виконавчої влади. 

На офіційній сторінці облради повідомили:” На Волині може з’явитися завод з виробництва цементу із породи шахтних териконів“. Із відеозапису цього ж засідання відомо, що говорили про плани отримати дозвіл на передачу терикону колишньої шахти № 5 «Нововолинська». 




коментарів: 2
  1. Хоча це все і схоже на якусь авантюру, бо доповідач, як для серйозного бізнесмена, не дуже добре вміє грамотно викласти свою думку, і формулювати речення. Але, судячи з усього, ризики для людей в його проекті зовсім не великі, тому, як на мене, нехай би пробували, дасть Бог все би в них вийшло, то була б велика користь для громади. Інвестиції ж на дорозі не валяються, їх взагалі не так просто знайти, як правило за них в світі точиться запекла боротьба, а тут сам інвестор з грошима прийшов, а ви його зразу гоните, це те саме що вистрелити собі в ногу. Я вважаю треба погоджуватись, нехай працюють. Просто в договорі передбачити можливість для громади це все припинити на випадок якщо щось піде не так як домовлялись.

    • Ти хоть і формулюєш свої думки більш-менш терпимо, але розженися і зі всього маху втарабанься башкою в стіну.
      Ризики шось там потрясти не дуже великі, але попробуй, може буде користь для твоїх рідних і громади в загальному!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця