<

Сільрада у Іваничівському районі додатково отримає 250 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 25.03.2015 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Прокуратура Іваничівського району, застосовуючи представницькі повноваження, домоглася внесення змін у договори оренди земель водного фонду, укладені між Павлівською сільською радою та приватним сільськогосподарським підприємством «Павлівська риба».

З’ясувалося, що попри внесені 1 квітня 2014 року Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» зміни до Податкового кодексу України, якими значно збільшено мінімальний обсяг орендної плати за землю, підприємство уникало укладання додаткових угод до чинного договору оренди землі, згідно з якими було би збільшено обсяг платежу. Про це інформує прес-служба прокуратури області.

Згідно ж з Податковим кодексом України, обсяг орендної плати тепер встановлюється у договорі оренди й річна сума платежу не може бути меншою 3 відсотків від нормативної грошової оцінки землі.

Відтак прокурор Іваничівського району звернувся до суду з позовними заявами до ПСГП «Павлівська риба» з вимогою внести зміни до договорів оренди 49 гектарів земель водного фонду. Господарський суд Волинської області повністю задоволив позовні вимоги прокурора.

Отож, цьогоріч підприємство «Павлівська риба» сплатить за оренду цих земель 312 тисяч гривень, що на 250 тисяч гривень більше, ніж минулого року.

Зауважимо, що з початку 2015 року прокуратурою Іваничівського району скеровано до господарського суду Волинської області 3 позовних заяви в інтересах держави до суб’єктів господарювання району з вимогою внести зміни до договорів оренди землі. Рішеннями Господарського суду Волинської області всі ці позови задоволено в повному обсязі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер