<

Кому дістанеться санаторій-профілакторій “Шахтар” у Павлівці: іваничівцям чи нововолинцям?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:59 | 23.02.2017 / Іваничі / /
Перегляди
17
/ коментарів 5

23-го лютого відбулася позачергова сесія Іваничівської районної ради, на розгляд якої було винесено питання “Про надання згоди на безоплатне прийняття у спільну власність територіальних громад сіл та селища району відокремленого підрозділу “Шахтар” ДП “Волиньвугілля”. 

Голова районної ради Андрій Бадзюнь поінформував депутатів, що від генерального директора ДП “Волиньвугілля” Олександра Зоріна до Іваничівської районної ради надійшов лист, в якому він просить винести на розгляд сесії питання щодо передачі у комунальну власність об’єкт соціальної сфери санаторій “Шахтар”, який знаходиться в Павлівці Іваничівського району. Він також сказав, що аналогічний лист надійшов до Нововолинської міської ради і що депутати міської ради розглядатимуть його 24-го лютого.

— Оскільки санаторій “Шахтар” знаходиться на нашій території, ми написали листа Віктору Сапожнікову, в якому просимо зняти дане питання з розгляду Нововолинської міської ради. Від Віктора Борисовича прийшла відповідь, в якій йдеться, що санаторій “Шахтар” був збудований спільними зусиллями всіх вугільних підприємств міста Нововолинська з метою оздоровлення шахтарів та їхніх сімей, пенсіонерів та регресників, більшість яких брали безпосередню участь в його створенні та функціонуванні і проживають у місті Нововолинську, а тому має належати територіальній громаді міста Нововолинська,- ознайомив із ситуацією Бадзюнь

Голова районної ради і депутати нагадали також, що шахтарі живуть не тільки у Нововолинську, а й у селах району і теж зробили свій внесок.

Від Павлівської об’єднаної територіальної громади надійшов лист з проханням прийняти санаторій “Шахтар”, який знаходиться за адресою село Павлівка, вулиця Незалежності, 2а, у спільну власність територіальних громад сіл та селища району. Це підтвердив голова Андрій Сапожник. У подальшому Павлівська сільська рада планує взяти санаторій “Шахтар” у власність громади. Про це повідомила у телефонній розмові заступник голови Ніна Петренко, а ще сказала, що санаторій як працював, так і працюватиме далі, служитиме для оздоровлення дорослих і дітей. Ніна Адамівна вважає, що якщо “Шахтар” відійде у Нововолинськ, його просто хтось із підприємливих людей прибере до своїх рук.

Андрій Бадзюнь також повідомив про те, що з усних слів генерального директора він отримав інформацію, що немає можливості прийняти цей об’єкт тому, що не дає згоди Міністерство.

Втім, як воно буде далі, депутати гадати не стали, а зробили те, що постало на часі: одноголосно дали згоду на безоплатне прийняття у спільну власність територіальних громад сіл та селища району відокремленого підрозділу “Шахтар” ДП “Волиньвугілля”. Вирішено також делегувати групу депутатів Іваничівської районної ради на сесію Нововолинської міської ради.

Директора санаторію-профілакторію “Шахтар” ДП “Волиньвугілля” Віталій Шевчук на сесійному засіданні був відсутній, тому його думку почути не вдалося.

У телефонній розмові Віталій Сергійович зауважив: він проти того, аби передавати санаторій в комунальну власність чи то Нововолинська, чи Іваничівського району, а хоче, щоб він залишився у державній власності і служив людям. Крім того, директор називає статтю закону, якою забороняється така дія (Закон України “Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності”, ст.2, у якій говориться, що об’єктами передачі згідно з цим Законом є об’єкти житлового  фонду, гуртожитки та інші об’єкти соціальної інфраструктури (навчальні заклади, заклади культури та спорту, охорони здоров’я (крім санаторіїв, профілакторіїв, будинків відпочинку та аптек).

Він готовий їхати в Міністерство і відстоювати “Шахтар” відповідно до вимог Закону.

Директор розповідає, що за чотирнадцять років зроблено багато в покращенні умов відпочинку. З березня починають оздоровлюватися шахтарі, влітку діти. Робота налагоджена. Працівники санаторію заробітну плату отримують із  ДП “Волиньвугілля”, на покриття решти витрат та розвиток заробляють самі. Надають приміщення в оренду на весілля та інші заходи.

— Я буду відстоювати свою позицію до останнього, хіба що мене не стане. Бо пам’ятаю гірку долю санаторію “Оснастки”,- каже Віталій Шевчук.

Зазначимо, що 24-го лютого на черговій сесії Нововолинської міської ради депутати будуть голосувати про надання згоди на безоплатну передачу відокремленого підрозділу «Санаторій «Шахтар» державного підприємства «Волиньвугілля» (Іваничівський р-н, с. Павлівка, вул. Незалежності, 2а) з державної власності в комунальну власність територіальної громади міста Нововолинська.




коментарів: 5
  1. – яке солодке слово деребан – для кожного ублюдка який добрався до корита

  2. Таким боком ,як і Нововолинськ.Як наші можновладці гарно прикриваються терміном власність теріторіальноі громади(на думці ,що буде належати мені).Вся власність теріторіальноі громади Нововолинська,привласнена людям близьким до мера.

    • Не треба заздрити їхньому багатству, Василю. Ми з тобою, друже, хоч і бідні але горді!

  3. Директора Шахтаря шкода не було. Багато чого спиталися б. по матеріальному і по кадрах. А санаторій біля озера, на Павлівській землі. Нововолинськ якраз боком. а процедура така, шо спочатку іваничі мають прийняти на баланс потім Павлівка. і Новик хай отдихає. Хватить, що дачі Литовезькі мутять.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер