<

Передача терикону ліквідованої шахти №7 неподалік Нововолинська: інвестор розповів про плани на сесії Литовезької сільради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:45 | 27.11.2020 / Іваничі / /
Перегляди
75
/ коментарі 2

Інвестор, який хотів отримати терикон колишньої шахти №5 в селі Грибовиця Нововолинської громади для виробництва будівельної суміші, звернувся з таким же питанням до Литовезької ОТГ. 27-го листопада на сесії сільради заслухали плани представників фірми.

Нагадаємо, директор ТОВ “Сонарсен” Віктор Сесюк звернувся до Литовезької ОТГ з проханням передачі терикону колишньої шахти №7 (яка знаходиться біля селище Благодатне Нововолинської громади). Мета – утилізація та переробка відвалу.

Плани інвестора заслухали на засіданні сесії Литовезької сільради. Попри те, що питання щодо передачі не виносили на порядок денний, вирішили запросити представників фірми.

На сесії, окрім депутатів, зібралися представники громадськості з Литовезької та Нововолинської ОТГ, в тому числі обранці Нововолинської міської ради.

Події транслювалися наживо. Обговорення було гучним. Однак в результаті вирішили організувати громадські слухання, аби мешканців детально ознайомили із проєктом. Адже, за словами присутніх, інвестори прийшли непідготовлені та без конкретної інформації.

Нагадаємо, ця ж сама фірма у вересні зверталася до Грибовицької сільської ради: інвестор просив дозвіл на рекультивацію земельної ділянки площею 27,25 га на території ДП “Шахта №5 Нововолинська”.




коментарів: 2
  1. Завод будівельних сумішей-так назвався так званий інвестор замість Цементний завод.Це,типу,щоб замаскуватись.Але-цемент і є однією із будівельних сумішей.Молодці люди громади,к і молодці громади сусідні.Хоча,про яке сусідство може йти мова,наприклад,для мешканціф Білич,Благодатного,Заставного,Заболотець-таке виробництво-це дійсно бомба уповільненої дії.От люди просили представити проект…його немає-ні для Грибовицької громади не було,ні от сьогодні ніхто нічого подібного не представив.Напевно,так званий інвестор припустив,що у волинському селі люди не розуміються на екології та на хімії-надумав “словесний пил” пускати людям в очі з надією що так пройде,бо ж заманушка яка?Підприємство створити на території Литовезької громади-будуть податки,будуть нові робочі місця.По-перше ціна тим новим робочим місцям занадто дорога для людей,бо виміряється їхнім життям і здоров’ям:результат такого виробництва в обов’язковому варіанті є пил,який є отруйним для людських легень,очей та шкіри,окрім цього той пил осідає на листях насаджень-дерев,кущів,городини.Уже мешканці Панасівки плачуть,прогулюючись по своїх городах,де вся зелень вкрита білим нальотом невідомо з чого з “Кроноспану”.Ті різні відходи з вітром розносяться на десятки кіломентрів від місця виробництва і тих 10 чи 20 тисяч податків,що сплачуватимуться в місцевий бюджет-не варті того ризику для здоров’я!!!Краще шукати інвестора а,може,і сам знайдеться,для молочної ферми-виготовляти сири екологічно чисті та натуральні-ось від цього душа радується,тільки не СУМІШІ,бо це добровільна смерть,відтермінована ,але пришвидшена.

  2. Їм потрібні всі метали що є таблиці М і не тільки.все виробництво їм до лампочки.прибуток десятки мільйонів доларів ціною вашого життя і здоровя.за кордоном ніде так не прибирають терекони бо це екологічно шкідливо .великий радіаційний фон ще не придумали а нашим чинам пофіг як при союзі.не ведіцця і гоніть Макеєвських хапуг з нашої землі.краще хай заросте лісом то від цього більше буде користі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця