<

Парад вертепів “Спалах різдв’яної зірки” відбувся в Іваничах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:25 | 11.01.2017 / Іваничі /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

11-го січня у районному Домі “Просвіта” відбувся парад вертепів “Спалах різдв’яної зірки”, у якому взяло участь  12 колективів ЗОШ І-ІІІ ступенів Іваничівського району. Організатором виступив комунальний заклад “Іваничівський будинок дитячої та юнацької творчості”.

Привітали учасників та організаторів дійства із Новим роком та різдв’яними святами голова районної ради Андрій Бадзюнь, заступник Юрій Мазурок, заступник голови районної державної адміністрації Людмила Войтович та дякували усім за відродження традицій.

На сцені кімната, де господар( у ролі керівник гуртка БДЮТ Андрій П’ясецький) та господиня(вчитель Старопорицької ЗОШ І-ІІ ступеня Вікторія Чернецька). Господар заносить сіно до хати, господиня накриває на стіл, діти чекають вечері.

Сходить зірка на небі і до господи просяться колядники, які принесли звістку про народження Ісуса Христа. Колективи міняють один одного. Звучать колядки, віншування, відтворюється історія двітисячолітньої давності народження Ісуса Христа.

Історичні моменти України з часів Київської Русі від Володимира Великого відтворив колектив ЗОШ І-ІІІ ступеня №2 імені Юрія Лелюкова селища Іваничі.

І одвічна боротьба добра і зла у персонажах вертепу.

Глядацький зал – його поперемінні учасники.

Усі колективи були відзначені Грамотами, які виготовили у будинку школяра, у яких дякували учасникам за відродження традицій нашого народу, популяризації народної творчості, звичаєвої культури. А також господиня обдарувала кожен колектив солодким подарунком.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця