<

Нардеп Ігор Гузь мав зустрічі із громадами у селах Іваничівського району та відкрив дитячі майданчики та комп’ютерний клас

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:25 | 29.04.2017 / Іваничі /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

27-го квітня народний депутат України Ігор Гузь перебував із робочим візитом у селах Топилище, Завидів, Литовеж та Мишів Іваничівського району. У Топилищах на території школи та Завидові і Литовежі біля дитячих садочків відкрив дитячі майданчики, а у Мишівській школі – комп’ютерний клас, встановлені за виділені державні кошти за його сприяння.

Яскраві кольорові споруди припали до вподоби і малечі і дорослим. І не тільки кольорами, а заняттям. Бо, як сказала одна із вихователів, що на вулиці чимось надовго дітей не можна було зацікавити, а зі споруд, де вони спускаються, гойдаються, лазять, важко відірвати. Їм це подобається.

Павлівський сільський голова Андрій Сапожник, зізнався, що торік, коли виникла ідея спрямувати кошти на встановлення дитячих майданчиків, було багато  суперечок. Але  тепер, коли бачиш, що на них багато дітей і їм це подобається, то погоджуєшся, що зроблена добра справа, відмітив сільський голова.

Народний депутат, відкриваючи дитячі майданчики, звернув увагу на те, щоб громада подбала про їх озеленення, встановлення лавочок.

Ігор Гузь також прозвітував про свою депутатську роботу перед громадами цих сіл. Він, зокрема, сказав, що у травні буде половина терміну його депутатства, що він входить у десятку найдисциплінованіших народних депутатів, його часто можна бачити на телеефірах. Він не боїться висловлювати свою думку і говорити правду про ту чи іншу ситуацію, піднімати проблему. Він доступний для людей, їздить без охорони, веде здоровий спосіб життя, має багато сил і енергії, аби допомагати своїм виборцям вирішувати проблеми.

— Моя позиція, перше: депутат повинен об’їжджати села. Депутата мають бачити. І депутат має вникати в питання. Якщо я п’ятий раз у вашому селі, я, повірте, знаю основні проблеми.

Друге: маю «вигризати» гроші з державного бюджету. Думаю 20-25 мільйонів гривень на округ отримати. І ще спробую на міжсільські дороги 20-25 мільйонів гривень.

Округ великий-147 тисяч виборців, 208 сіл. Доріг проблемних багато, але будемо вирішувати.– сказав депутат.

Ігор Гузь також акцентував свою увагу на завершенні об’єднання громад в Іваничівському районі. Три громади: Литовезька, Поромівська, Павлівська уже працюють. Іваничівська йде на об’єднання на осінь. Висловили свою готовність дооб’єднатись до Павлівської громади Милятинська і Радовичівська сільські ради. Проявляє інтерес на дооб’єднання до Павлівської– Білопільська сільська рада Локачинського району. Луковичівська і Колонська  ради – у роздумах.

Нардеп також повідомив, що благодійний фонд Ігоря Гузя виділив 200 тисяч гривень на 10-ть міні-проекти «Крок на зустріч». По 20 тисяч гривень на один проект. Це живі гроші, які можна буде використати для того, щоб втілити свої мрії. Проекти можуть писати школи, садочки, ФАПи, сільські ради, ініціативні групи.

Були також запитання до народного депутата. Так, у Топилищах, у школі, звернулися з проханням, щоб харчування усіх без винятку учнів 1-4 класів було безкоштовним.

Сільський голова Павлівської громади Андрій Сапожник сказав, що це питання візьме на себе сільська рада.

Староста села Олександр Приступа села Топилище подякував народному депутату за сприяння у виділені торік державних коштів на проведення вуличного освітлення, яке наближає село до європейських стандартів, обладнання спортивного залу, який збирає молодь для розвитку спортивних захоплень,  а також встановлення майданчика для найменших дітей села, який є важливим у їх здоров’ї та розвитку.

У Завидові, у школі звернулися у допомозі встановлення комп’ютерного класу, на що Андрій Сапожник, відповів, що комп’ютерний клас передбачений для Завидова у Павлівській громаді. На один комп’ютер розраховує дитячий садочок села. Він також повідомив, що на розвиток Завидова  у Павлівській громаді виділено 700 тисяч гривень.

Ігоря Гузя запитали, коли люди перестануть їздити по Польщах і Італіях і коли будуть створені робочі місця. Нардеп відповів, що це непросте питання.

У прикордонній зоні, коли багато людей везуть у Польщу сигарети і мають від однієї поїздки по 170,  а то й по 500 гривень, не хочуть  йти працювати за ту зарплату, яку зараз платять. Якби, наприклад, у Завидові був якийсь маленький цех і людина мала б пристойну зарплату, вона б не їхала б з тими сигаретами і не принижувалась.

— Я чомусь вірю, що ми завершимо дооб’єднання громад у районі і поїдемо у Польщу шукати інвесторів. Було б добре створити такі невеликі цехи: швейні, переробні, пилорами. Павлівка із своєю історією має перспективу на розвиток,- сказав народний депутат.

Цікавило людей чи буде продаватись земля. Ігор Володимирович висловив свою думку, що він противник цього. Він за мораторій на продаж землі на найближчі 3-5 років. Чому? Тому, що в країні зараз шалена корупція. Прості люди її не куплять. А куплять Фірташ, Ахметов, китайці, росіяни мільйони гектарів. Коли буде трохи більше порядку, тоді -так. Весь світ має ринок землі.

У Литовежі підняли питання дооб’єднання Грибовицької сільської ради до Литовезької об’єднаної територіальної громади. Сільський голова Грибовиці Павло Степанець  повідомив, що громада села дає згоду на дооб’єднання до Литовезької ОТГ, але на заваді селище Благодатне, яке стає анклавом.

Ігор Гузь порадив прийняти рішення сесії в цьому питанні і він буде сприяти його вирішенню.

Сільський голова Литовежа Іван Іванчук зацікавлений у створенні переходу Кречів-Крилов, який багато років на слуху і просить сприяння у його вирішенні народного депутата. Іван Іванович каже, що у них з сусідами – поляками договір про співпрацю і цей перехід сприятиме розвитку цієї співпраці.

Те, що це трудне питання, Ігор Володимирович відзначив аргументовано, але пообіцяв, що переконуватиме членів комітету, в якому він працює, приїхати на місце і переконати їх у відкритті такого переходу.

І найболючіше питання, коли закінчиться війна, теж було адресоване народному депутату. На яке він пояснив, що цього не дає зробити Путін, аби Україна не рухалась у Європу. Тому що, коли є такий конфлікт, важко щось робити. На його думку, на лінію розмежування потрібно запросити блакитні каски ООН, щоб припинились обстріли. Але такого рішення нема і впливу на ту сторону теж нема. Часи непрості. Світ переходить у часи нової холодної війни, сказав нардеп.

У Мишівській школі учні і вчителі дякували за обладнаний комп’ютерний клас. Директор школи Емілія Левчук сказала, що у школі навчається 150 дітей і він дуже потрібний для учнів, адже поліпшить рівень навчального процесу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця