<

На Татарці в Іваничах зимують лебеді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:54 | 22.12.2016 / Іваничі /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Ті, хто їхав з Іванич до Павлівки, у цю пору року не могли не помітити, що на озері Татарка плавають лебеді.

Зимувати тут вони вирішили уже сьому зиму. Про це довідалася від подружжя Валерія та Віри Богушів, хата яких через дорогу до озера. Вони часто підгодовують птахів хлібом та зерном. Небайдужі люди приходять і приїжджають, щоб нагодувати лебедів, залишають корми у Богушів для птахів. Багато людей та молоді з дітьми приїжджають, щоб зробити фотографію на фоні лебедів. Розповідають, що коли птахи виходять на берег, то можна побачити, що в окремих з них лапа закільцьована.

Валерій розповів, що на автозаправці в магазині він поставив трилітрову скляну банку з написом “На корм для лебедів”. І люди залишають, хто скільки вважає за потрібне. За ці гроші чоловік купує хліб у магазині «Хлібний майстер», який належить підприємцю Івану Пасічнику. Черстві хлібини тут йому продають за півціни.

Було б добре, як би в магазинах поставили б такі банки на пожертву і долучилося б до цього більше людей, – каже Валерій Богуш.

Татарка  повністю не замерзає при слабких морозах, не дають джерела, які б’ють з глибини озера. Але  однієї зими, якраз на різдв’яні свята, коли вдарили сильні морози, крига скувала озеро, викликали рятувальників, щоб розбити лід. Так рятували птахів.

Приємно, коли є небайдужі люди, які турбуються про птахів. Вони, напевне, це відчувають, через що і зимують поблизу людських осель, бо знають, що люди не залишать їх у біді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер