<

На сесії Іваничівської районної ради голова Анатолій Бадзюнь влаштував допит Теодору Гавінському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:04 | 1.07.2016 / Іваничі / /
Перегляди
50
/ коментарі 4

Під час шостої сесії Іваничівської районної ради Теодор Гавінський, перший заступник голови Іваничівської районної державної адміністрації, виступив зі звітом про виконання програми економічного і соціального розвитку району на 2014-2015 роки та про здійснення делегованих повноважень.

Зі слів заступника голови РДА, протягом 2014-2015 років робота органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району була спрямована на виконання завдань програм економічного та соціального розвитку району. Виконання показників програм постійно координувались та контролювались. Проводились засідання колегії райдержадміністрації, де розглядався хід виконання програми.

На початку 2015-го року перед адміністрацією було визначено основні пріоритетні завдання соціально-економічного розвитку району. Це забезпечення податкових надходжень до бюджету всіх рівнів, залучення інвестицій в економіку району, реалізація заходів в сфері раціонального використання та охорони земель, забезпечення виплати заробітної плати у районі згідно рішення, встановленого законодавством, та збільшення її розміру, недопущення заборгованості виплат заробітної плати, стабілізація і збільшення виробництва продукції рослинництва і тваринництва, проведення заходів енергозбереження, ремонт доріг комунальної власності, збереження стабільної громадської політичної ситуації в районі.

IMG_6873

Теодор Гавінський стверджує:

“Багато чого запланованого вдалося реалізувати. Найбільшим досягненням є забезпечення безперебійної роботи усіх галузей господарського комплексу бюджетної сфери. Протягом 2015-го року забезпечено збільшення пенсій, середня становить 1534 гривні.

Слід відмітити, що минулий рік був сприятливим в цілому. Великою є заслуга виробників агропромисловго комплексу, адже було зібрано рекордний врожай зерна. Також збільшилося в 2,4 разів будівництво за рахунок коштів держбюджету.

Дороги – проблема місцевого значення. Слід зазначити, що проводилися ремонтні роботи, в тому числі і ямковий.

Щодо заборгованості енергоносіїв, то нам вдалося їх уникнути.

На жаль, негативно відображена у районі соціальна проблема. Приріст населення становить 9,4, коли ж смертність 14,7 на одну тисячу осіб.

Позитивною є ситуація, яка стосується безпосередньо освіти. Маємо багато обдарованих дітей. Також до плюсів слід віднести область фізичної культури і спорту, де Іваничівський район займає 5-те місце в області”.

IMG_6807

Після звітування Андрій Бадзюнь задав ряд запитань, зі словами:

“Теодор Степанович, я розумію, що немає голови РДА, але є ви, як заступник і сьогодні вам відповідати”.

Всі питання стосувалися уточнення звіту, які, на думку голови райради, були недостатньо зрозумілі. Наприклад, Андрій Бадзюнь перепитав про платників податків, вказавши ряд підприємств-боржників.

Перший заступник пояснив, що таке підприємство, як ДП “Волиньвугілля” немає змоги виплатити коштів, адже залежить від фінансування із державного бюджету. Також зазначив, що працює комісія із вирішення даного питання та запросив голову прийняти участь.

І в адресу заступника знову посипалась низка запитань: про заходи впливу на боржників, як часто вони відбуваються.

До того ж голову районної ради цікавило, які інвестиції було залучено в район, чи був зроблений ремонт доріг, якщо так, то де та за які кошти. Хоча більшості присутніх у сесійній залі хотілося поставити ці запитання і самому Андрію Анатолійовичу.

Чому серед доповідачів Андрій Бадзюнь обрав Гавінського? Не зрозуміло. Кількість заданих запитань на сесії побила всі рекорди. Можливо, голові райради просто не вистачає живого спілкування?

IMG_6661




коментарів: 4
  1. правильно робив. на пенсію пора йти. нехай не звітує того ,чого в реальності не має і не було.

  2. Але цікаво наступне хто таке пише коли нічого не знає. Перше Гавінський не депутат .Дрруге .шановна журналістко .якщо ви не знаєте .то я вам дам відповідь ,адміністрація перед радою зобовязана звітуватись

  3. Задавати питання просто, а слабо відповісти за ремонти доріг і тд. яким сліду не залишилось у час перебування на посаді голови РДА А.А.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця