<

Мешканців Іваничівського району переконували об’єднуватись у громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:02 | 22.11.2016 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську 18-го листопада відбувся круглий стіл під назвою «Об’єднання територіальних громад: пошук вирішення проблем». Говорили про перспективи утворення об’єднаних територіальних громад Іваничівського району.

Наголошували, зокрема, на економічному аспекті об’єднання та обговорювали новини законодавства з питань децентралізації. Пише сайт “Громадське. Волинь.”.

«Якщо ми мали варіант, що коли ми об’єднаємося після 15-го жовтня, то вступим у міжбюджетні відносини тільки 2018 року, то зараз в проекті закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік» є зміни до бюджетного кодексу, статті 67, в якому сказано: ті вибори, які відбудуться у грудні, входять в права ОТГ з 1 березня», – пояснює експерт із бюджетних питань децентралізації на Волині Василь Гром. 

Успішний приклад функціонування Зимнівської об’єднаної територіальної громади представив учасникам столу її голова В’ячеслав Католик. За його словами, зараз на території громади одночасно реалізовують більше 30 різних проектів. На заході були присутні голови сільських та селищних рад району. Деякі з них ще не визначилися, з ким створювати ОТГ і чи потрібно це їм взагалі.

Так, голова Милятинської сільської ради Валентин Ілов каже, що громада, яку він представляє, не готова об’єднуватися, і це, скоріше, вимушений крок, аніж усвідомлений вибір населення: «Сама громада не дасть собі ради профінансувати всі структури, які є на території сільської ради».

«Я, все-таки, думаю, що після того, коли вже в Іваничівському районі у нас є позитивний приклад об’єднання, плюс сьогоднішній семінар – то рух до об’єднання буде прискорений», – підсумовує експерт Василь Гром.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця