<

Медики Іваничівського району чекають на виплату заробітної плати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:31 | 19.10.2017 / Іваничі / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

18-го жовтня на робочій нараді медичних працівників в Іваничах знову підняли питання про заборгованість із заробітної плати і незабезпеченість коштами медичних установ до кінця року відповідно до потреб.

Перед колективами виступив помічник народного депутата України Ігоря Гузя Андрій Бокоч, який повідомив, що вчора він із двома представниками від медичних колективів – заступником головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Андрієм Савицьким та завідувачем відділенням анестезіології та палатами інтенсивної терапії Іваничівської районної лікарні, головою профспілки медичних працівників району Орестом Гульгуном – були у Києві в медичному департаменті Міністерства охорони здоров’я з приводу заборгованості заробітної плати і нестачі коштів на заробітну плату до кінця року у сумі 5,5 мільйона гривень.

– Попередньо ми домовлялися, що у Київ поїдуть обидва головні лікарі, головна медсестра. Ви б самі почули, що нам сказали у медичному департаменті Міністерства охорони здоров’я. Міністерство не знає, що медики вашого району мають заборгованість із заробітної плати, Волинська область не показує цього, – зазначив Андрій Бокоч.

Андрій Савицький теж підтвердив сказане, що у міністерстві не знають про заборгованість, інакше приймали б дії, а бачать це як незабезпеченість сповна коштами медиків району.

– Я пробував заперечити, бо знаю, що є заборгованість з виплати заробітної плати і у інших лікарнях області теж. Але сказали, що це нестача коштів, – зазначив він.

Андрій Бокоч повідомив, що в міністерстві отримали інформацію, що Іваничівський район має перевиконання бюджету у сумі 2,8 мільйона гривень станом на 1 серпня. З них 1,5 мільйона гривень – перевиконання районного бюджету і 1,3 мільйона гривень – перевиконання бюджетів об’єднаних територіальних громад. З районного бюджету медикам не виділили кошти на останній сесії районної ради. А з головами об’єднаних територіальних громад головні лікарі не пробували контактувати, щоб отримати від них якусь фінансову допомогу.

Нагадаємо, що 13-го жовтня бюджетна комісія Волинської обласної ради своїм рішенням виділила іваничівським медикам 2,1 мільйона гривень, які мають піти на виплату заборгованості по заробітній платі, однак досі невідомо, чи голова ОДА Володимир Гунчик видав розпорядження. Медики чекають.

В листопаді має бути другий транш медичної субвенції. Це 24 мільйони гривень. Є сподівання, що 5,5 мільйона з цих коштів надійде медпрацівникам Іваничівського району на заробітну плату.

Фото із зустрічі в Києві




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця